Nationalistul rus Vladimir Jirinovski: „Moldovenii sunt romani”. Declaratia care i-a surprins pe partizanii Moscovei

Scris de PTV. Posted in Sos Romania


In vreme ce partizanii Rusiei de peste Prut sustin ca moldovenii si romanii sunt doua popoare diferite, unul dintre cei mai nationalisti politicieni de la Moscova ii contrazice
„Moldovenii sunt romani! Noi, rusii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt romani!” Declaratia ii apartine politicianului extremist Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), si a fost facuta in timpul unui interviu pentru televiziunile ruse, scrie timpul.md.
Declaratia politicianului rus este destul de surprinzatoare, mai ales pentru filorusii si rusofonii din Republica Moldova. De zeci de ani, prorusii din Republica Moldova au incercat sa promoveze asa-numitul ‘curent moldovenist’, al carui scop declarat este sa altereze coeziunea culturala, lingvistica si spirituala dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului, adauga sursa citata.

Vladimir Jirinovski este cunoscut ca fiind un nationalist excentric, un politician care sare din tiparele obisnuite, insa declaratia sa combate clar teoria ridicola a moldovenismului, cu care s-a incercat vreme indelungata indoctrinarea populatiei din Basarabia, mai scrie timpul.md.

http://woop24-7.ro/nationalistul-rus-vladimir-jirinovski-moldovenii-sunt-romani-declaratia-care-i-a-surprins-pe-partizanii-moscovei/

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020