UK Bookmakers

Din septembrie Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) va avea o catedră de limbă română

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Acest proiect care completează rețeaua de 45 lectorate deschise în 25 țări va întregi curicula limbilor romanice și va oferi posibilitatea unor noi specializări. Directorul Institutului Limbii Române (ILR), Corina Cherteş şi rectorul Universităţii Autonome din Barcelona (UAB), Ferran Sancho, au semnat, miercuri 8 iulie 2015, un acord în vederea deschiderii unei catedre de limba română în cadrul acestei universităţi începând cu data de 9 septembrie a.c, informează biroul de presă al Consulatului General al României la Barcelona.
La semnarea acestui acord au asistat Geanina Mihaela Boicu – Consul general al României la Barcelona, Joan Carbonell – decan al Facultății de Filosofie și Litere și Laura Santamaria – decan al Facultății de Traducere și Interpretare.

Potrivit directorului ILR, acest proiect care completează rețeaua de 45 lectorate deschise în 25 țări va întregi curicula limbilor romanice și va oferi posibilitatea unor noi specializări. „În final, această contribuție va consolida colaborarea pe linie educațională între România și Spania, care se află deja la un nivel ridicat", a declarat Corina Cherteş.

Nu în ultimul rând, oficialul român a adresat mulțumiri gazdelor pentru interesul real, disponibilitatea și implicarea profundă în finalizarea rapidă a acestui proiect derulat în cadrul unei universități recunoscute la nivel internațional.

La rândul său, Ferran Sancho a adăugat că „UAB oferă tot sprijinul pentru proiecte de diversificare culturală și integrare socială iar ILR este un partener care împărtășește aceleași obiective, aspecte care vor sta la baza unei colaborări îndelungate și fructuoase".

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=18336:din-septembrie-universitatea-autonom-din-barcelona-uab-va-avea-o-catedr-de-limb-roman&catid=53:eveniment&Itemid=77

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019