UK Bookmakers

DNA salvează fotbalul băimărean!

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Sport


Situația explozivă de la FCM Baia Mare a atins, în cursul zilei de ieri, punctul culminant, când procurorii DNA au descins în biroul primarului Cătălin Cherecheș, în urma unui flagrant, când asupra edilului băimărean s-a găsit suma de 30.000 lei, conform comunicatui DNA.
Dacă e să dăm crezare faptelor relatate în comunicat, înțelegem de ce, de o bună perioadă de timp, FCM Baia Mare a fost lipsită de sursele financiare necesare continuării activității, plății salariilor fotbaliștilor, a baremurilor de arbitraj, a cheltuielilor legate de deplasările echipei, a cantonamentului efctuat în vară la Tărlungeni!

Cu alte cuvinte, Cătălin Cherecheș condiționa acordarea finanțării către FCM Baia Mare, de primirea unor sume de bani. Dacă în cursul anului 2015, suma s-a ridicat la 70.000 lei, anul acesta cu cât a fost mai greu echipei cu atât a ridicat suma. Nu s-a mai mulțumit cu 70.000 lei ci a crescut pretențiile la 400.000 lei.

Iată cum, protestul fotbaliștilor de la meciul de sub Dealul Florilor, când au afișat mesajul ”Cherecheș și Șpan ne-ați mințit încă un an”, a răbufnit până la urmă, cu acest denunț făcut împotriva primarului Cătălin Cherecheș. De luni bune, toată țara vorbește de situația în care au ajuns echipele din Baia Mare, suporterii băimăreni văzând în Cherecheș groparul sportului din Baia Mare.

În pauza competițională din iarnă, FCM Baia Mare a fost la un pas de a nu-și putea continua activitatea, din lipsa finanțării. Am arătat atunci meritele exclusive ale președintelui Cristian Șpan, care a reușit contractarea unui credit, cu care a achitat datoriile către Primăria Baia Mare, pentru a debloca finanțarea și a-și putea continua activitatea. Pentru acest credit Șpan și-a pus la bătaie locuința sa personală și a familiei sale. Din acest punct de vedere, Cristian Șpan a făcut ceea ce puțini președinți de club ar fi făcut. Președintele FCM Baia Mare nu a ascuns niciodată că a avut o ambiție personală, prima dată de a promova în Liga 2, iar apoi, de a juca în play-off, pentru că un oraș ca Baia Mare, care își propune să fie capitală europeană a culturii, merită o echipă de fotbal măcar în liga secundă. Este foarte clar, că o asemenea ambiție necesită resurse financiare consistente, și de unul singur este imposibil. De aceea este nevoie și de aportul autorităților locale care trebuie să aloce sume importante pentru susținerea fotbalului băimărean, dar și de sponsorii care pot profita de pe urma imaginii unei echipe ca FCM Baia Mare, care a uimit lumea fotbalului românesc, conducând etape bune clasamentul seriei Vest a ligii 2, și prin calificare în optimile Cupei României.

În repetate rânduri, Cristian Șpan a afirmat că îi pasă de jucătorii și antrenorii săi, dar l-am simțit de multe ori neputincios, în fața, iată, acestui val de constrângeri. În fața nemulțumirilor fotbaliștilor și suporterilor, Cristi a plecat capul și a suportat toate reproșurile și apostrofările. Asta până de curând când, cu ajutorul DNA a demonstrat ceea ce, susținătorii primarului Cătălin Cherecheș nu vroiau să recunoască.

Tot de numele lui Șpan se leagă și cea mai recentă sponsorizare obținută în folosul echipei, o sponsorizare destul de consistentă. Poate nu mulți au observat, dar în partida cu FC Brașov au jucat numele noului sponsor pe tricouri. Este o mică rază de speranță în ceea ce, sperăm noi să fie momentul ZERO al fotbalului băimărean. Iar aleșii noștri care vin și ne cer voturile să înțeleagă că Baia Mare, sportul băimărean nu stă într-o singură persoană, că votuul lor chiar contează, așa cum contează și...votul nostru!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020