UK Bookmakers

Iuliu Roșiianu convocat la Selecționata României Under 17

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Sport


Selecționata României Under 17 continuă acțiunile de selecție, următoarea acțiune a elevilor lui Adrian Boingiu se va desfășura la Tărlungeni în perioada 16-18 mai 2016, cu partide de verificare.

La aceasta acțiune a fost selecționat și Iuliu Rosiianu al treilea portar de la FCM Baia Mare, în vârstă de doar 17 ani! Această selecție a lui Iuliu Roșiianu este cu atât mai meritorie, cu cât este și singura convocare a unui fotbalist din Maramureș la această categorie de vârstă.Pentru și tânărul și talentatul poartar băimărean este prima convocare la lotul național, și ea vine după ani de secetă, în care n-au mai fost convocați fotbaliști crescuți în Baia Mare. Un merit deosebit în pregătirea și ascensiunea fulminantă a lui Iuliu Roșiianu îl are, fără îndoială Mihai Ștețca, antrenorul cu portari de la FCM Baia Mare, cel care l-a pregătit personal în ultima perioadă de timp, fie că Iuliu activa la Cluj Napoca, Tg. Mureș sau Baia Mare.

Primii antrenori i-a avut pe Emil Kemeneș și Cristian Bogdan, cei care îi sunt și acum antrenori, unul la prima echipă a FCM-ului, iar altul la republicanii Under 19.
Iuliu Roșiianu și-a început cariera la juniorii FC Baia Mare sub îndrumarea antrenorilor Emil Kemeneș și Cristian Bogdan, și datorită talentului și muncii intense și susținute, Iuliu Roșiianu a reușit să câștige în dese rânduri titlul de cel mai bun portar la numeroase turnee de juniori și copii la care a participat cu echipele la care a evoluat, fie că e vorba de FC Baia Mare, sau Xela Baia Mare, Salina Ocna Șugatag, CFR Cluj Napoca sau  ASA Tg. Mureș. Din vara anului 2015, Iuliu Roșiianu s-a întors acasă, iar acum face parte din lotul FCM Baia Mare, în Liga 2, care îi asigură continuitatea pregătirea la nivel înalt, alături de antrenorul său pentru portari Mihai Ștețca, cel prin a cărui ”mână” au trecut portari care au încasat cele mai puține goluri.

Este al treilea jucător de la FCM Baia Mare selecționat la naționalele României, după Silviu Balaure și Sergiu Jurj, care au mai fost și ei în atenția antrenorilor federali de la Selecționatele României la diverse categorii de vârstă.

Felicitări Iuliu Roșiianu!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020