UK Bookmakers

FIFA a amenințat România cu o posibilă excludere de la Euro 2016, Rapid susține că a stins litigiul cu Obed

Scris de LB. Posted in Sport


Conducerea clubului Rapid București a achitat, joi, datoria de 57.000 de euro către fotbalistul Rhema Obed și va contacta FIFA pentru a scăpa de depunctare, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul grupării giuleștene.

„S-a rezolvat problema, astăzi a fost făcută plata de 57.000 de euro către Obed. La club a sosit și un document semnat de jucător în care confirmă că totul este în regulă și că va renunța la litigiul deschis la FIFA.

Acum urmează să fie contactat forul internațional pentru a nu se pune în aplicare depunctarea. Bineînțeles, acest lucru se va face prin intermediul Federației Române de Fotbal”, au afirmat sursele citate.

Federația Română de Fotbal a primit săptămâna trecută o adresă prin care FIFA solicită sancționarea clubului Rapid din Liga a II-a cu deducerea a 6 puncte din clasament în urma datoriei de 57.000 de euro pe care o are de achitat către fostul său jucător, englezul de origine nigeriană Rhema Obed.

Luni, 16 mai, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a suspendat 48 de ore aplicarea sancțiunii cu 6 puncte a echipei Rapid, solicitată de FIFA. „Le dăm răgaz 48 de ore celor de la Rapid să facă dovada plății și noi să ne adresăm FIFA să vedem dacă acceptă să nu se facă această depunctare. Toate aceste documente trebuie trimise la FIFA și nu la FRF. Noi suntem obligați să punem în aplicare sancțiunea dacă nu primim dovada în 48 de ore”‘, afirma președintele FRF, Răzvan Burleanu, la finalul ședinței Comitetului Executiv de luni.

În vârstă de 24 de ani, Obed s-a aflat în lotul echipei Rapid pentru puțin timp în sezonul 2013-2014, în care a evoluat 28 de minute în trei partide oficiale. El a jucat 15 minute în meciul cu Ceahlăul Piatra Neamț (Cupa României), 6 minute cu Dacia Unirea Brăila (Liga a II-a) și 7 minute cu FC Clinceni (Liga a II-a).

În momentul de față, cu două etape înainte de sfârșitul campionatului, echipa Rapid se află pe primul loc al clasamentului Seriei I a Ligii a II-a, cu 40 de puncte. În cazul în care se va pune în aplicare depunctarea, formația giuleșteană ar pierde șansa de a promova direct în Liga I.

Conform prosport.ro, Romania riscă, totuși, să fie exclusă de FIFA de la Euro și din toate competițiile internationale, după ce FRF a refuzat să pună în aplicare o decizie definitivă.

FIFA a trimis, pe 11 mai, un ultim avertisment către FRF pentru a pune în aplicare penalizarea Rapidului cu 6 puncte, decisă de forul internațional din cauza unor datorii către fotbalistul britanic. FRF a refuzat să depuncteze Rapidul, iar FIFA ne-a transmis că riscăm să fim excluși din toate competițiile internationale!

    „Va cerem să ne trimiteți imediat dovada deducerii punctelor, în particular clasamentul diviziei respective, în care să se poata vedea că șase (6) puncte au fost deduse de la echipa de seniori a clubului SC FC Rapid Bucuresti în campionatul intern. Va rugăm să ne permiteți să vă reamintim că, în cazul in care asociația voastră nu va aplica decizia, Comitetul Disciplinar al FIFA va pronunța o sanctiune împotriva FRF. Aceasta poate duce la excluderea din toate competițiile FIFA”, se arata în notificarea trimisă de FIFA către FRF.

    Conform regulamentului, asociațiile nationale sunt obligate să puna în aplicare absolut toate deciziile FIFA, indiferent de natura lor, și nu au dreptul să le modifice sau să le negocieze.

FIFA a cerut FRF să puna în aplicare decizia, însa acest lucru nu s-a intâmplat, ci s-au căutat diverse soluții pentru ca Rapidul să scape nepedepsit. Astfel, pe 16 mai, FRF le-a oferit celor de la Rapid un răgaz de doua zile pentru a stinge litigiul cu Obed, deși decizia FIFA era executorie și nu menționa vreo posibila negociere între părți.

Experții în regulamente internaționale sustin că riscurile sunt maxime. Asta intrucat niciodată în istorie nu s-ar mai fi intamplat ca o decizie executorie luată de FIFA să fi fost negociata de forul intern, care ar fi trebuit doar să o puna în aplicare.

Campionatul European din Franța este organizat de UEFA, însă un criteriu pentru a putea participa este afilierea asociației naționale la FIFA.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/fifa-a-amenintat-romania-cu-o-posibila-excludere-de-la-euro-2016-rapid-sustine-ca-a-stins-litigiul-cu-obed-1486518

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020