UK Bookmakers

Cristian Șpan: ”Drumul meu alături de FCM Baia Mare se încheie aici”!!!

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Sport


După un sezon foarte bun făcut de FCM Baia Mare în sezonul trecut din Liga 2, în sânul echipei au apărut o serie de probleme care au măcinat lotul de jucători și conducerea executivă, culminând cu decizia Comisiei de Disciplină de excluderea a echipei din toate competițiile organizate sub egida FRF, datorită neîndeplinirii obligațiilor financiare față de Marius Hodor și Vlăduț Gherman.

Nici cel mai înfocat suporter nu mai spera ca Baia Mare să aibă, în contiunare, echipă în Liga 2.

Sigurul care a crezut și s-a luptat pentru acest lucru a fost președintele FCM Baia Mare Cristian Șpan. Este cel care a reușit atragerea la echipă a unui investitor care să preia frâiele echipei, și să continue performanța în fotbalul băimărean. Există toate premisele necesare pentru acest lucru, și datorită faptului că în ședința Comisiei de Recurs din 28 iulie 2016, s-a constatat stingerea litigiilor financiare față de cei doi jucători, și prin urmare participarea de drept a FCM Baia Mare în sezonul viitor al Ligii 2.

Singurele discuții care se poartă acum în urbea de pe Săsar sunt cele legate de șicanele pe care funcționarii Primăriei Baia Mare sunt hotărâți să le facă pentru ca echipa să nu se antreneze pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”, să nu-și poată desfășura meciurile de acasă pe această arenă și SCOPUL PRINCIPAL, descurajarea noului investitor de a investi în echipă. Tot acest scenariu se vede de la o poștă, nu trebuie să fi mare expert. După o întâlnire a suporterilor din galeria băimăreană cu doi consilieri locali, Adrian Todoran și Iustin Talpoș, aceștia au promis și s-au angajat să sprijine fotbalul băimărean, în speță FCM Baia Mare, pentru ca suporterii băimăreni să poată beneficia de partidele din Liga 2. Vom vedea în ce măsură vor putea face față jocurilor politice puse în mișcare pentru vendeta personală a (deja) primarului ales Cătălin Cherecheș.

În orice caz, pentru FCM Baia Mare este un nou început. Un nou început de drum, într-o nouă ”epocă”. În era Cristian Șpan am avut parte de multe satisfacții, dar și de dezamăgiri, cu multe frământări. Odată cu demisia lui Cristian Șpan din funcția de președinte executiv la FCM Baia Mare, și schimbarea acționariatului, la început de nou drum, se pun mari speranțe, obiective îndrăznețe.

Până atunci, arc peste timp, și ca un bilanț al activității sale la FCM Baia Mare, Cristian Șpan s-a adresat suporterilor băimăreni cu un mesaj postat pe o rețea de socializare, extrem de emoționant, și până la urmă, sincer. Cred că se cuvine să dăm Cezarului ce este al Cezarului.
Cristian Șpan:

FCM  nu moare

HCM și Minaur - două simboluri ale Băii Mari au murit în această vară. De fapt, nu au murit, ci au fost omorâte. Nu există om (care iubește cu adevărat sportul) în Baia Mare care să nu regrete acest lucru. Există însă, din păcate, mulți care nu ințeleg că aceste icoane au fost ucise. Nu de lipsa performanței, nu de lipsa banilor, nu de managementul defectuos, ci de…megalomanie.
Foarte greu de crezut că o trăsătura de caracter poate ucide două cluburi și speranțele a mii de oameni. Dar, dacă alături de megalomanie mai stă mitomania, aroganța, manipularea și… servilismul/obediența celor din jur, parcșă lucrurile devin mai clare. Sunt însă și oameni care știu și înteleg. Și sunt din ce în ce mai mulți. Și refuză să mai fie manipulați, mințiți sau înșelati. Refuză poveștile cu “preluăm toate bazele sportive din Baia Mare și… și … și …”. Se vede, cu ochiul liber, ce înseamnă preluarea bazelor sportive: Stadionul de Atletism - în paragină, Sala Sporturilor –îinchisa și copii antrenându-se în parcare, Stadionul Viorel Mateianu - arătând ca după o campanie agricolă și exemplele ar putea continua (și sunt multe ).
În Baia Mare au fost și sunt oameni care au vrut sport și au vrut ca numele orașului lor să reprezinte ceva în sportul din România. Și au reușit (doar ei știu cum). Vina/greșeala lor a fost că au crezut în minciuni și în promisiuni. Au organizat evenimente fiindu-le promis sprijin. Au angajat cheltuieli, au semnat contracte pentru organizarea acestor evenimente la care au participat mii de oameni. Și-au pus semnatura pe contracte sau facturi în baza promisiunilor de susținere, iar după aceea aceste contracte sau facturi s-au transformat în…pietre de moară. De ce?! Pentru că cel care a promis a venit la Stadion, la Sala Sporturilor. A facut poze și… a plecat. Cu sprijin cu tot. Și așa a ajuns un club care, în toamna lui 2014, organiza pentru Baia Mare un meci amical cu CFR Cluj să acumuleze un deficit de aprox. 25.000 de lei doar pentru un singur eveniment. Acesta este doar un exemplu. Sunt zeci de astfel de situatii.
Printre cei care au crezut am fost și eu. Personal, decizia din 2014 de a prelua conducerea clubului FCM Baia Mare ar putea părea o greșeală la prima vedere. Dar nu este și nu o regret, cu toate cele întamplate de-a lungul celor doi ani. Satisfacțiile văzând miile de spectatori în tribune la meciuri ca cele cu Olimpia, U Cluj , Voluntari, Steaua, satisfacțiile clasamentului la finalul lui 2015, când FCM era pe primul loc, sunt mai mari decât stresul, șantajul, amenințările,mita,umilința.
Obiectivele atinse, bucuria traită după victorii, amarul trăit alături de băieți după înfrângeri, motivarea de a merge mai departe, locul 1 în clasament, primul meci în nocturnă în istoria Băii Mari, numele FCM  pomenit și respectat de o țară întreagă după meciul cu Steaua - acestea sunt lucruri pe care nu mi le va putea lua nimeni niciodată.Și voi rămâne cu ele pentru că drumul meu alături de această echipă se încheie aici. Am știut, încă din luna aprilie 2016, ca numele lui Șpan Cristian nu mai poate fi asociat cu FCM Baia Mare. Motivele le cunoaste toată lumea.
În doi ani am avut două obiective: promovarea în Liga a 2-a și calificarea în play-off. Le-am îndeplinit. Am avut și un vis: promovarea în Liga 1. Am făcut cât am putut și cât am știut. Am luat decizii bune și am luat decizii greșite. Dar, cu siguranță, mi-am îndeplinit și al treilea obiectiv fixat in aprilie 2016: să nu las să moară acest club.
Am fost amenințat, hulit, înjurat, lăudat, dar scopul meu a fost acela de a salva FCM de la soarta Minaurului și a HCM-ului. Și, până în momentul de fată, am reușit. Am dus campionatul până la capăt, iar zilele acestea un om cu mult mai multă experiență și putere financiară va prelua conducerea clubului.
Și vă asigur că FCM nu a murit și nu va muri! Ba, din contră, noua conducere va face din aceasta echipă mai mult decât am putut eu să fac. Sper ca, odata cu plecarea mea de la conducerea clubului, toți cei care au de împărțit ceva cu mine să o facă strict cu mine, iar acest club, care este până la urmă al Băii Mari, să fie sprijinit de toată lumea.
Pentru că acest club este o mândrie pentru Baia Mare. Pentru că și eu vreau să mă bucur alături de toți suporterii în ziua în care această echipă va promova în Liga 1. Pentru că e și munca mea. Și, oricât mi-ar fi de greu să mă despart de echipă, de munca mea, de bucuriile trăite în acești doi ani, consider că binele clubului trebuie să primeze. FCM Baia Mare, echipa, stafful, Centrul de Copii și Juniori, suporterii - toate astea sunt mai presus decât un…președinte. Hai, FCM Baia Mare !

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020