ACS Comuna Recea pentru prima oară LIDER în Liga 3

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Sport


FOTBAL, LIGA3, SERIA 5. ACS Recea – FC Bistrița 3-1 (1-0)

Dacă Baia Mare ca reședință de județ și până nu de mult, portdrapel în fotbal nu mai are echipă de fotbal nici măcar la nivelul Ligii 5, dacă pentru un teren de fotbal pentru care nu s-a făcut absolut nimic și nu s-a investit nimic, dar se percepe CHIRIE (???) pentru o echipă care promovează orașul nostru, iată că la doi pași de Baia Mare, oamenii gospodari sunt la ei acasă. Primăria Recea și o mână de oameni inimoși au reușit să facă ceea ce Nora Gheție nu va reuși NICIODATĂ să facă: un teren absolut fabulos, excelent pentru fotbal.

Și dacă teren există mai trebuia doar o echipă care să onoreze eforturile făcute la 5 km de Baia Mare, aici unde ”NU SE POATE” a intrat în vocabularul angajaților Primăriei plătiți cu mii de lei pe lună, și a consilierilor locali care au tot promis sprijin, doar că sprijinul lor lipsește cu desăvârșire.

După prima etapă desfășurată în Liga 3, seria C5, 6 echipe au reușit să-și adjudece victoria, una dintre ele fiind și adversarul ACS Recea din a doua etapă FC Bistrița. Așadar se anunța o partidă extrem de echilibrată și importantă pentru ambele echipe, cu dorința de revenire a bistrițenilor cât mai repede cu putință în elita fotbalului. De cealaltă parte cu nu mai puțin de șase fotbaliști veniți de la desființata FCM Baia Mare, care au activat sezonul trecut în Liga 2, ACS Recea își dorea să continue seria foarte bună a partidelor de pregătire, a jocurilor din Cupa României să continue seria victoriilor din campionat, începute la Dorolț.

Partida de la Recea a fost în cea mai mare parte la discreția fotbaliștilor pregătiți de Romică Buia și Ovidiu Mic. Prima repriză a semănat cu un asediu continuu la poarta lui Pop, cu o sumedenie de ocazii ratae de Mihăiță Deac, Chinde, Adrian Ster, Mureșan sau Valer Giurgiu. Scorul a fost deschis de Lang în min. 27 când Mihăiță Deac a centrat perfect la firul ierbii în careul mic, de unde Lang a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând echipa la vestiare cu avantaj de un gol pe tabela de marcaj: 1-0.

În repriza secundă FC Bistrița a reușit să echilibreze jocul și pe fondul reducerii motoarelor în tabăra receană, și în min.68 reușesc să egaleze din penalty prin Miholca, după un henț în careu a lui Gherman: 1-1. După ce s-au văzut egalați, elevii lui Romică Buia și Ovidiu Mic au luat din nou la țintă buturile lui Pop, și după numai trei minute reușesc să se desprindă pe tabela de marcaj în urma unui corner executat foarte bine de Mureșan, Cuc trimițând cu capul imparabil în plasa porții: 2-1. În min.78 Adrian Ster scapă singur pe axul central după o pasă foarte bună a lui Cuc, și-l execută pe Pop ieșit în întâmpinare, aducând echipa în avantaj de două goluri: 3-1.

Una peste alta ACS Recea a făcut o partidă foarte bună, prima în fața suporterilor în actuala ediție de campionat, și se pregătește de Cupa României. Marți, 13 septembrie de la ora 17.00 tot pe gazonul din Săsar, ACS Recea va încerca să ajungă în următoarea etapă a Cupei României, adversar fiindu-i, de această dată Metalurgistul Cugir, o echipă foarte bună, colegă de serie cu Recea, cu pretenții de promovare în Liga 2. Partida din Cupa României este foarte importantă și din prisma moralului cu care elevii lui Romică Buia și Ovidiu Mic vor putea aborda următoarea etapă de campionat de la Dej cu Unirea.

Până sâmbătă 17 septembrie ACS Recea este, pentru prima oară LIDER în seria C5, poziție pe care jucătorii trebuie să o onoreze cu un joc bun în deplasarea de la Dej, o victorie având darul de a consolida poziția din clasament și aborda cu încredere derby-ul Maramureșului cu Viitorul Ulmeni.

Romică Buia (antrenor ACS Recea): ”Două victorii din două în campionat, bine că le-am obținut, dar cu dificultate și prima de la Dorolț și aceasta, dar bîieții au luptat până la final, au crezut până la final. Păcat că a doua repriză n-am mai accelerat puțin decât după golul primit, dar până la urmă importantă este victoria. Sunt foarte mulțumit de jocul echipei, au ascultat ceea ce le-am zis și s-a văzut după aceea pe tabelă. Obiectivul nostru este să prestăm în fiecare etapă un joc cât mai bun și dacă încheiem fiecare joc cu câte o victorie e bine”

Sebastian Moga (antrenor FC Bistrița): ”În primul rând vreau să felicit echipa câștigătoare, îl felicit pe Romică Buia. A câștigat echipa mai pragmatică, au câștigat meritat. Am fost nemulțumit prima etapă de condiția fizică a jucătorilor mei pentru că nu i-am avut pe toți jucătorii de la început, o parte au venit după o săptămână, unii după vreo trei săptămâni, doi jucători au venit cu două zile înainte de meci și i-am băgat titulari. E greu în condițiile astea dacă n-ai toată echipa de la început să poți să poți să faci o pregătire, să faci un cantonament, noi n-am făcut lucrul ăsta. Am câștigat prima etapă cum am câștigat, bine, pe merit, am făcut o primă repriză bună. Referitor la jocul care l-am jucat astăzi, am tras speranțe, la 1-1am avut ceva speranțe, dar din păcate am luat două goluri pe niște greșeli de interpretare tactică. Perspectiva echipei noastre este să jucăm fotbal, să arătăm că suntem o echipă care pe viitor, în viitorul apropiat, să aibă ceva speranțe pentru promovare, bine, nu campionatul ăsta, în viitorul nu chiar apropiat, probabil de la anul să avem ceva speranțe. Important este să ne facem o echipă competitivă și să avem fotbal în Bistrița, pentru că e păcat că s-a ajuns aici, 20 de ani am stat în Liga 1, am căzut cum am căzut, acuma ăncepem să clădim, poate cu sprijinul oficialităților, a Primăriei, a Consiliului Județean, poate reușim să facem ceva”

ACS Comuna Recea – FC Bistrița 3-1 (1-0)

Au înscris: Lang (min.27), Cuc (min.71), Adrian Ster (min.78) respectiv Miholca (min.68 din 11 m);

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – centru, Sergiu Neichi (Satu Mare), Ludovic Zifceac (Oradea) – asistenți;

Cartonașe galbene: Negruț

ACS Comuna Recea: Bota – Pașca (min.87 Serge Nabeu), Lang, Milian Urs, Gherman, Chinde (min.64 Traczkozi), Cuc, Valer Giurgiu, Mureșan(min.85 Sabadâș), Adrian Ster, Mihăiță Deac (min.79 David). Antrenori: Romică Buia (principal), Ovidiu Mic (secund).

FC Bistrița: Pop – Dradici, Hașnaș, Chibulcutean, Negruț, Colta (min.79 Tigorean), Sergiu Costin (Sighiartău min.39), Nalati, Varapetin (min.46 Hofer, min.64 Chiorean), Miholca, Akari. Antrenori: Sebastian Moga (principal), Eugen Voica (secund).

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024