UK Bookmakers

Tomas Ryde nu mai este antrenorul naționalei feminine de handbal. Un spaniol este noul selecționer al României

Scris de Daniel Conţescu. Posted in Sport


Tomas Ryde, antrenorul care a adus o medalie de bronz României, la Campionatul Mondial, și a calificat formația noastră la JO de la Rio de Janeiro, unde nu a făcut mare brânză, a plecat de la cârma tricolorelor, după o colaborare întinsă pe durata a 16 luni.
Locul nordicului va fi luat de spaniolul Ambrosio José Martín Cedres, care o va conduce în paralel și pe gruparea maghiară Gyor. România are, în acest moment, la handbal, doi selecționeri străini. Naționala masculină este condusă tot de un iberic, Xavier Pascual Fuertes, de la FC Barcelona.
Iată comunicatul dat publicității astăzi de FR Handbal:

    Federația Română de Handbal anunță că Echipa Națională de Handbal Feminin are, începând din această zi, un nou antrenor: Ambrosio José Martín Cedres, Antrenorul Anului în 2013 și 2014, câștigător de două ori a Ligii Campionilor și a multiple alte trofee importante, a semnat un contract cu FRH până în 2020, fiind responsabil cu strategia Handbalului Național Feminin.

    Antrenorul spaniol îl va înlocui în această funcție pe suedezul Tomas Ryde, care a condus Naționala Feminină în ultimele 16 luni și care se va dedica mai departe carierei de om de afaceri, aceasta oferindu-i la acest moment oportunități deosebite.

    “Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport Național.

    Venirea sa confirmă hotărârea noastră de a lucra cu cei mai buni profesioniști din handbalul mondial, atât la naționala de fete, cât și la naționala de băieți, condusă de Xavi Pasqual.

    Mă bucur enorm că alături de ei sunt antrenori de top din România și le mulțumesc lui Costică Buceschi și lui Eliodor Voica pentru contribuția lor la acest proiect.

    Sunt convins că mixul de experiență internațională și înțelegere a competiției locale va continua să dea rezultate la cel mai înalt nivel.

    Un mare mulțumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastră și rezultatele excepționale obținute împreună. Mult succes în proiectele viitoare.”

    Alexandru Dedu – Președinte al Federației Române de Handbal.

    Pentru Naționala de Senioare a României, Ambros Martin va face echipă cu actualul antrenor secund, Costică Buceschi și cu antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri. El va conduce în paralel și echipa de club Gyori Audi ETO KC.

    Mulțumim, Tomas Ryde, pentru munca depusă și excelentele rezultate obținute împreună, bine ai venit, Ambros Martin, în echipa F.R.H.! Hai, România!

http://www.libertatea.ro/sport/tomas-ryde-nu-mai-este-antrenorul-nationalei-feminine-de-handbal-cine-este-noul-selectioner-1617884

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020