Mit sau adevar? Afla totul despre legendele care inconjoara Lacul Morii!

Scris de A.S.. Posted in Traditii


Cea mai mare intindere de apa din Capitala, Lacul Morii, ascunde multe povesti si secrete nespuse. Aici odinioara exista un cimitir, care a trebuit sa fie mutat, iar unele istorisiri spun ca sub apa ar fi fost inmormantate mii de victime ale ciumei.

Unul dintre cele mai controversate lacuri din Capitala este fara doar si poate Lacul Morii. Deoarece a fost construit peste un cimitir, oamenii au ajuns sa spuna despre acest loc ca este blestemat, iar spiritele mortilor inca bantuie zona. Ultimul caz, care parca intareste aceste spuse, este al unei femei de circa 40 de ani care s-a aruncat joi in apele involburate ale lacului. Ea a fost scoasa de catre scafandrii ISU.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei, se pare ca femeia a vrut sa se sinucida. De asemenea, numai in decursul acestui an in zona Lacului Morii au fost descoperite in jur 26 de cadavre.
Lacul a fost construit in perioada regimului comunist, iar idea a fost de a proteja orasul de inundatii.

Pentru a putea ridica barajul de aici, s-a decis ca cimitirul, care statea in calea buldozerelor, sa fie mutat, iar biserica Sfantul Nicolae sa fie distrusa. Potrivit legendelor cadavrele trebuiau mutate pana la o anumita data, dar cum acest lucru nu s-a intamplat masinile au intrat direct peste osemintele ramase aici. Ce trebuie mentionat este ca lacasul de cult a fost demolat chiar intr-o zi de sarbatoare, mai exact de Sfintii Constantin si Elena.

Printre legendele si povestile cutremuratoare aparute de-a lungul timpului se numara aparitia la suprafata apei a unor bucati din trupurile oamenilor inmormantati aici sau vuietele pe care le-au auzit pescarii care veneau noaptea. Un alt caz, destul de recent, a fost si moartea misterioasa a sute de pasari, mai ales pescarusi. Zeci de bucuresteni au fost martorii unei imagini dezolante, cu lesuri plutind la doar cativa metri de mal.

http://www.cancan.ro/actualitate/mit-sau-adevar-afla-totul-despre-legendele-care-inconjoara-lacul-morii.html

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021