ŢARA în care E FATAL SĂ FII FEMEIE! Li se TAIE ORGANELE SEXUALE, în numele TRADIŢIEI!

Scris de Simona Josan . Posted in Traditii


Somalia este o ţară marcată nu doar de sărăcie şi crize politice, dar şi de obiceiuri barbare, care pot fi chiar mortale. Este vorba despre tăierea organelor sexuale ale femeilor, care au drept scop inhibarea libidoului astfel încât somalezele să nu înteţină relaţii interzise.
Somalia este unul dintre statele în care se resimte cel mai acut inegalitatea drepturilor între sexe. Iar "mâna" patriarhatului din această ţară măcinată de foamete şi crize politice mutilează, în numele tradiţiei, femeia, reducând-o, de cele mai multe ori doar la o bucată de carne. Unul dintre cele mai barbare obiceiuri de aici este tăierea organelor sexuale ale somalezelor - îndepărtarea clitorisului şi uneia dintre labii, numit "suna", astfel încât acestea să nu mai aibă libidou.

Procedura începe de la vârste fragede, 13, 14 ani, când încep modificările în organismul tinerelor. Mai mult, această metoda are legătură şi cu măritişul fetelor. În unele zone ale Somaliei, vaginul femeii este cusut până în momentul în care aceasta îşi găseşte un bărbat cu care să se căsătorească.

Organizaţiile mondiale pentru apărarea drepturilor omului şi ale minorilor condamnă dur aceste metode, pe care încearcă să le îndepărteze din cultura somalezilor. S-au gândit că educaţia este cea mai bună strategie, aşa că au pornit o campanie de informare în această ţară, dar şi în alte peste 30 de state africane unde este împământenită această practică. Însă, de cele mai multe ori se lovesc de mentalităţile unor copii crescuţi în familia tradiţională, unde mutilarea femeii este obligatorie.

În urma unei vizite într-o şcoală din Sheik Nuur, membrii unei echipe UNICEF au avut un şoc, după ce au crezut că i-au convins pe băieţii de aici, nici unul mai mare de 17 ani, că acest procedeu este barbar.

Dacă iniţial elevii le-au spus că, într-adevăr mutilarea femeii este dureroasă şi nu ar trebui să se mai practice, au revenit asupra acestei concluzii.  "Este tradiţia noastră şi, dacă unei fete nu i se va face "suna", ea nu se va mai putea mărita", este de părere Ibrahim, un elev în vârstă de 17 ani.

Fetele, la rândul lor, cer eradicarea acestei metode monstruoase, care poate atrage nu doar complicaţii ginecologice, inferitilitate, dar chiar moartea.

"Vreau să fie eradicată. Este o tradiţie prea veche. Când mama era tânără, nimeni nu avea voie să vorbească în public despre asta, dar acum lumea înţelege cât de dureros este pentru noi, tocmai de aceea vorbim pe această temă", mărturiseşte o tânără de 18 ani.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/somalia-femei-se-taie-organe-sexuale-483819.html

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021