UK Bookmakers

In pielea lui "Porte-Avions"!

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Ancheta


"Porte-Avions"
(Michel Ardouin) spunea ca daca n-as fi pagan, fara frica lui Dumnezeu si as crede in reincarnarea sufletului (legat de care Papa Ioan-Paul al II-lea spunea ca "cea mai mare contributie a Indiei adusă lumii este să îi ofere o viziune spirituală a omului, iar lumea face bine dacă se deschide de bunăvoie acestei străvechi întelepciuni ca să dobândească prin ea o îmbogătire pentru viata omenească"), intr-o viata ulterioara m-as reincarna in el, pentru ca avem aceleasi date antroperimetrice (1,88m si 120kg) si amandoi suntem atasati de marea criminalitate, un general  si de cea franceza, in particular. Fiecare in felul lui. El direct, prin faptele sale remarcabile, legendare,  care l-au facut celebru, iar eu indirect, pentru ca ma interesez de ele, prin intermediul lui.

 

Norocul meu este ca sunt ateu si adept al ideii camusinene conform careia si ”inimia are propria-i memorie” iar  „din moment ce murim, nu mai conteaza cum si cand”, pentru ca „destinul nu este o pedeapsa”, respectiv, al celei eminesciene, conform careia  „religia – (este) o frază de dânşii inventată, ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, moartea cu viaţa a stins toată plăcerea, cel ce în astă lume a dus numai durerea, nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi”.

 

 

 

Conexiunea dintre Porte-Avions (1943-2014) si Jurnalistul Jean-Edern Hallier (1936-1997/pamfletar, scriitor, critic literar si producator TV), ar fi existat prin intermediul „deghizatilor” lui François Mitterrand (1916-1996), Jean-Claude Myszka (1956-2003) si Patrick Geay (n.1951), care ar fi facut apel la legendarul gangster pentru a-l executa pe pamfletar in cazul in care ar face cunoscute societatii civile secrete (in posesia carora s-a fi aflat), ale fostului presedinte de stat francez (1981-1995).

Este vorba de „existenta” lui Mazarine-Marie Pingeot (n.1974/ scriitor si profesor agrégé la Universitatea Paris 8-Saint Denis), fiica nelegitima a lui Mitterrand, respectiv,legatura acestuia cu Philippe Pétain (1856-1951/Maresal al Frantei in timpul Regimului de la Vichy/1940-1944, cel de al 3-lea Reich), precum si tratamentul pe care il efectua contra cencerului de prostata. (A se vedea si articolul autorului: „Deghizatii” lui Mitterrand si victimele lor! (Les postiches de Mitterrand et leurs victimes)

Pentru restabilirea adevarului istoric, nici André Bellaïche (n.1950/fost presupus sef al grupului „deghizatilor” lui Mitterrand), care pe 23 noiembrie 1986 cu ajutorul Myszka si al unui alt legendar gangster, François Besse (n.1944)evadeaza din inchisoarea Rebibbia (Roma), nici Ardouin (Porte-Avions) nu mi-au confirmat aceasta versiune a lui Hallier si nici macar cei din anturajul lor pe care i-am „prins” in viata!

Din contra, asa cum am mentionat, n-ar fi fost exclus faptul ca o asemenea amenintare ar fi putut exista la adresa celui din urma din partea gruparii teroriste de extrema stanga (activa tot in timpul presedintiei Mitterrand), ACTION Directe (Thomas CSINTA).

Un membru al acestuia Jean-Pierre Hellegouarch, ar fi intrat in contact cu violatorul si serial killerul Michel Fourniret caruia ar fi facut dezvaluri despre averea acumulata de catre „deghizati” lui Mitterrand si ar fi indicat locul (cimitirul) unde se afla ascunsa „comoara” acestora.

 

NOTA AUTORULUI

 

Nascut in 1943 la Neuilly sur Seine (Métropole du Grand Paris/Departamentul Hauts de Seine), originar dintr-o familie de burghezi industriasi, Michel Ardouin, figura legendara al marelui banditism francez, ″subaltern″ al celebrului gangster legendar si el, Jaques Mesrine, supranumit de catre acesta ″Porte-Avions″ (datorita staturii sale impresionante, respectiv, al uriasului arsenal militar pe care il avea asupra lui si in special in timpul jafurilor armate), a devenit o figura emblematica a crimei organizate datorita asocierii sale cu Mesrine in „anilor de plumb” francezi.

Se lanseaza in mica criminalitate inca de la varsta de 8 ani si abandoneaza scoala la varsta numai de 15 ani, cand se hotareste sa duca o viata de gangster (bandit, canalie), dar din pacate, la 17 ani intrand in colimatorul Jandarmeriei Nationale pentru diverse infractiuni criminale, fortat de imprejurari, se inroleaza in Armata Franceza (Marina Militara).

Sejurul sau insa va fi de scurta durata si in curand va ajunge in Centrala Disciplinara al Armatei, la Mers el Kébir (Oras-portuar la Marea Mediterana, in Golful Oran) din Algeria.

Dupa ″lasarea la vatra″, la 18 ani, se lanseaza cu „pasiune si profesionalism” in proxenetism in ″Micul Chicago″ medieranian-Toulon (Departamentul Var, Regiunea adminisrativa  PACA-Province-Côte d’Azur), iar in 1965, la numai varsta de 22 de ani asasineaza un alt proxenet rival, ″Henri le Gitan″, la iesirea dintr-un bar, fara martori, fara probe materiale irefutabile.

In 1968 se stabileste in Spania, la Barcelona, unde isi face un nume in proxenetismul „local” (prostituind in total 28 de fete de nationalitati diferite, in special sud-americane), fiind simultan recrutat si de catre Organizatia criminala ″Latino Connexion″, al carui killer devine in scurt timp, avand rolul de a recupera banii investiti de catre organizatie in traficul de persoane, respectiv, in recuperarea si uciderea celor implicati, care erau cercetati penal de catre autoritatile politienesti si judiciare, pentru ca aceasta sa nu poata fi desconspirata.

In felul acesta, el ajunge in Argentina si Paraguay, unde in cadrul unei misiuni, va trai una dintre cele mai mari drame ale vietii sale: uciderea (asasinarea) sotiei sale (cu un glont in cap/in semn de executie) si ranirea lui cu noua cartuse (gloante), fiind necesara desfacerea pieptului si abdomenului sau pe o suprafata de 72cm2, motiv pentru care o mare parte a vietii isi va petrece cautand criminalii sotiei sale.

Copil de familie buna (″de bani gata″, orfan de tata), ″Porte-Avions″ inca din tinerete isi mareste palmaresul criminal in anii 60, conform unui sir arimetic (cu ratia 3): in 1963 jaf aramat (cu luare de ostateci), in 1966 escrocherii (de anvergura), in 1969 proxenetism (agravat/cu circumstante agravantez), pentru ca in 1972 sa ajunga la sinistra sa performanta de a se putea asocia cu „marele” Mesrine, cu care in 18 luni, intre 1972-1973, va comite 110 jafuri armate, dintre care majoritata fiind bracaje de institutii financiar-bancare (cca 80) iar restul, jafuri din societati comerciale.

Pe 6 iunie 1973, este complice la evadarea acestuia de la Palatul de Justitie din Compiègne (Departamentul Oise), fiind el cel care ar fi dismulat pistolul automat in toaleta, recuperat de catre acesta.

Mare amator de bauturi alcolice (strong) si tutun (trei butelii de whisky si trei pachete de tigari, zilnic), autor al celebrelor lucrari: ″Une vie de voyou″ (Fayard, 2005); ″Mesrine mon associé″ (Toucan, 2008); ″Dernières nouvelles du Milieu″ (Manufacture du Livre, 2013), dupa o cavala (fuga) de cca 7 ani si 16 ani de detentie (in patru ″reprize″), el este eliberat (conditionat sub control judiciar) in 1995 (din celebra inchisoare pariziana La Santé) si traia (pana pe 21 ianuarie 2014 cand moare in urma unui accident cerebral) cu Marie-Louise De Peretti (cunoscuta prostituata de pe rue Saint Denis), la Paris (″extra-muros″, la Levallois Perret) din exploatarea unor societati SCI (Societati Civile Imobiliare), respectiv, comerciale, specializate in: restauratie (in mediu toxicoman, dupa unii autori), tranzactii imobiliare (dubioase), jocuri de noroc (ilicite), spalare de bani, precum si din exploatarea unui bordel la Alicante (Provincia Alicante, Costa Blanca, Spania).

Dispunand insa si de o proprietate in sudul Frantei la Mougins (Departamentul Alpes Maritimes, Regiunea administrativa PACA), el putea fi intalnit la Cafeneaua din centru, de catre toti cei pe care îi pasioneaza marea criminalitate si crima organizata franceza (jaful armat, marele banditism), din anii 1970-1980.

Intalnindu-l in mai multe locuri (printre care si la Alicante in Spania, cu ocazia unor vizite facute unui prieten parizian de origine spaniola, José Perez-Tornel, care s-a mutat pe Aleea Garbinet), i-am promis ca nu voi scrie decat adevarul despre el.

Numai ca adevarul, vorba lui Albert Camus (Premiul Nobel 1975), este usor de pierdut si el trebuie recucerit mereu.

Motiv pentru care adevarul meu si al lui nu sunt neaparat confundabile.

Dupa parerea mea, in ciuda criticilor (nu intotdeauna pozitive) pe care el le aducea lui Mesrine, sangele din venele lui (Ardouin), nicidecum nu era racit la aceasi temperatura ca al acestuia (care simbolic vorbind, nu era departe de 0°K) si nimeni din anturajul lui nu misca in fata lui (inclusiv fostii sai ″locotenenti″ : Besse, Willoquet si chiar el, Ardouin).

Chiar si el recunostea faptul ca Mesrine era mult mai periculos decat el !

Imediat dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre François Mitterrand in 1981, Porte-Avions este arestat pentru un vulgar ″trafic de arme″, dar este eliberat nu peste mult timp.

Fiind sub supraveghere, pe 13 aprilie 1986, Brigada de Stupefiante a PP (Prefecturii de Politie) Paris il interpeleaza in vecinatatea ascunzatoarii sale din strada Lecourbe (Paris/sectorul 15) cu 220g de heroina pura asupra lui, iar acasa la adresa sa oficiala din strada Romaiville (Paris/sectorul 19), ea descopera un adevarat arsenal militar de ″auto-aparare″ (patru arme automate de mare calibru, pistoale semi-automate, aruncatoare de grenade, scannere de diferite tipuri, documente false de identitate si 35.000 Ffr (cca 25.000 €PPA, astazi).

Dupa eliberarea lui, pe 26 noiembrie 1986, acesta fura un elicopter si survoleaza inchisoarea Fleury Mérogis (regiunea pariziana) pentru a-l elibera pe prietenul sau William Perrin (un traficant notoriu de droguri, importator de heroina in Franta), dar nacela aruncata acestuia ramane agatata de plasa de sarma ghimpata (de siguranta), intinsa asupra ″Curtii de recreatie″ si tentativa de evadare esueaza.

Interpelat in februarie 1990 pentru tentativa de evadare, Ardouin este condamnat la 9 ani de detentie criminala pentru trafic de stupefiante si detentie ilegala de arme de foc, respectiv, tentativa de evadare esuata.

Dar este eliberat din inchisoare sub control judiciar (sub supraveghere electronica GPS/″bratara electronica″),, din motive medicale, in 1995.

Dar dupa cativa ani de libertate bine „meritata”, Ardouin (supranumit si ″Michel le Belge″) este arestat din nou pe 18 martie 2003 la domiciliul sau din Clichy si cercetat pentru spalare de bani si proxenetism agravat, impreuna cu o duzina de alti complici, printre care si fiul sau, Marie Lou, sotia sa si Gérald Truffier, un Gardian al Pacii (Agent de ordine publica) de la DDSP 92, Presedinte al Clubului de Box englez din Levallois Peret, care il informa pe Porte-Avions, de activitatea colegilor sai de la BRP (Brigada de Reprimare a Prostitutiei), precum si pe cei de la BAC (Brigada Anti-Drog).

Ardouin a fost suspectat ca ar fi seful unei retele de crima organizate care ar dispuune de cateva zeci de masini cu jocuri de noroc si video-poker instalate intr-o duzina de baruri pariziene, in mod ilegal.

Cu aceasta ocazie, anchetatorii au putut stabili ca el ar poseda cateva SCI (dintre care unele ar fi pe numele boxerului profesionist Christophe De Busillet de la Clubul de box din Levallois) si plasamente financiare in Luxemburg, respectiv, societati comerciale cu jocuri de noroc (care îi aduc un beneficiu lunar intre 4.500-7.700€/masina, fiecare, in functie de locul unde este plasata), asigurandu-i o avere de peste 3M€.

El a mai fost arestat si de catre BC (Brigada Criminala) in 1988, dupa ce un dealer a fost executat cu un satar in Padurea Saint Germain en Laye (Departamentul Yvelines/regiunea pariziana), ocazie cu care, fara sa fi facut opozitie, a accept ″no comment″ si o perchezitia facuta de catre politisti in somptuoasa sa resedinta secundara din Normandia, unde acestia descopera un intreg arsenal militar de razboi.

Iar ceva mai tarziu, a fost suspectat ca ar ″importa″ din Cuba prostituate (si ar face trafic de carne vie) pentru bordelul lui din Spania, inregistrat pe numele a doi fosti membri ai French Connexion.

Cu ocazia lansarii celei de-a treia carti, in 2013, Porte-Avions, care ar fi preferat El Nino (Micul Antonio Ferrara), alaturi de el in jafurile sale armate in locul Marelui Jaqcues Mesrine (care in afara de faptul ca era un mare specialist in jafuri, nu se descurca deloc in viata: ″nici in a-si procura arme, nici in a-si procura acte false si era si o fire razbunatoare, ceea ce era in defavoarea lui″), a declarat, ca intotdeauna s-a considerat un privilegiat al vietii (sortii), chiar daca a fost torturat, ranit si nu rareori, grav sau foarte grav.

Pentru ca a facut numai 16 ani de detentie (din cei 40 care ar fi trebuit sa faca !) si ca ar fi cheltuit cateva miliarde de euro, in contextul in care cca 30% din generatia lui ar fi fost ucisi (cca 10% dintre ei ar fi devenit bogati si 10% ar fi beneficiari de RMI/Ajutor Social in Franta, iar restul de 50% sunt incarcerati si astazi).

Dupa parerea lui, printre cei care mai sunt inca in viata (din generatia lui), sunt putini care o duceau mai bine ca el: 2.000 €/luna ″pensie″ de canalie, respectiv, afacerile ilicite cu jocurile de noroc, proxenetism, spalarea de bani si evident ″micile″ economii…

In sfarsit, m-a impresionat, in mod deosebit, o replica de-a lui (probabil, o bataie de joc la adresa mea !): ″Pana cand voi muri, niciodata nu voi trai ca un tip amarat, de exemplu: ca un inginer. Voi trai mult mai bine. Acest lucru astazi, poate, pare mai putin vizibil dar eu voi naviga intotdeauna contra curentului !″

Inainte sa moara (la varsta de 70 de ani), Porte-Avions spunea ca nu mai are nimic de spus si nici asteptari de la viata! 

 Ca viata l-ar fi extenuat, motiv pentru care s-ar fi saturat de ea....

 

 

Articolul cu imagini pe Investigatie Jurnalistica

In pielea lui "Porte-Avions" (Thomas CSINTA)

 

 

               

BIBLIOGRAFIE SELECTIVA

 

„Deghizatii” lui Mitterrand si victimele lor! (Les postiches de Mitterrand et leurs victimes)

In umbra vietii (Partea III). Brand-uri legendare ale marilor Evadari si a marii Criminalitati franceze (Thomas CSINTA).

Thomas CSINTA: "In umbra vietii". Corespondenta din Mediul Carceral Francez (Ziarul Necenzurat)

ACTION Directe (Thomas CSINTA)

"Padurarul din Ardennes" (Thomas CSINTA)!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020