UK Bookmakers

Sarpele cu doua capete!

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Ancheta


Considerat "angajat" moral in atentatele din 11 septembrie 2001 la New York si un "posibil" pilot kamikaze al celui de al 5-lea avion, care urma sa efectueze o "aterizare fortata" pe Casa Alba, francezul Zacharias Moussaoui, este primul si singurul condamnat in acest dosar!

Dupa 41 de ore "de cugetare" (de deliberare), Juriul Popular format din cei "doisprezece oameni furiosi" al tribunalului de Inalta Instanta din Alexandria (Statul Virginia), "il trece la limita (matematic vorbind)" pe acesta, pe langa Pedeapsa Caiptala, considerata ca "cea adecvata si satisfacatoare" de catre cei prezenti in sala! (A se vedea si articolul autorului: "Pedeapsa Capitala":  http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/12/pedeapsa-capitala.html).
Pentru a-l condamna ("no mercy", "no comment"!),

la inchisoare pe viata reala (incompresibila!), adica, fara posibilitatea eliberarii conditionate sub control judiciar in timpul vietii! (A se vedea si articolul detaliat al autorului pe aceasta tematica:  http://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42413-condamnat-la-inchisoare-pe-viata.html).
Fiind incarcerat in Inchisoare Religioasa Lawtey, "rezervata" unor extremisti, teroristi, "de exceptie (de anvergura)", reprezentanti a 28 de relgii diferite, din fundul celulei sale, Moussaoui, isi clameaza nevinovatia si cere redeschidera dosarului sau, dupa ce in timpul procesului, sfidand Curtea si opinia publica s-a autoacuzat blestemand America, in numele lui Allah! (A se vedea si articolul: "Revizuirea condamnarilor penale in Jurisdictia franceza":  http://necenzuratmm.ro/justitie/42444-revizuirea-condamnarilor-penale-in-jurisdictia-franceza.html).

Condamnat pe 3 mai 2006 la recluziune criminala pe viata "reala" (incompresibila !), adica, fara posibilitatea unei eventuale eliberari anticipate conditionata sub control judiciar, pentru complicitatea sa la atentalele din 11 septembrie 2001 in SUA. (A se vedea pentru detalii si articolul autorului: "Condamnat la inchisoare pe viata" :  http://www.necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42413-condamnat-la-inchisoare-pe-viata.html), pe 8 mai 2006, Moussaoui, intr-o scrisoare detaliata revine asupra depozitiei sale facuta Judecatoarei Leonie Brinkema, in care se autodisculpa de tot ceea ce i se reproseaza legat de aceste evenimente.

 

Din 13 mai 2006, el isi executa pedeapsa cu Numarul Matricol 51427-054, la Inchisoarea (de Maxima Siguranta)  ADX Florence  (United States Penitentiary Administrative Maximum Facility Florence), in Colorado, SUA.

Fiind izolat de restul detinutilor (majoritatea condamnati tot pentru atentate si acte de terorism), este incarcerat intr-o celula de 9m2, 23 de ore din 24.

In ciuda faptului ca pe 29 mai 2006, un mesaj a lui Oussama Ben Laden, considerat autentic de catre autoritatile americane, infirma cele sase capete de acuzare cu care el a fost inculpat, el ramane inchis fara ca vreodata procesul sau sa poata fi revizuit. (A se vedea si articolul autorului: "Revizuirea condamnarilor in Procedura Juridica Penala": http://www.necenzuratmm.ro/justitie/42444-revizuirea-condamnarilor-penale-in-jurisdictia-franceza.html).

In cursul lunii ianuarie 2008 avocatii lui Zacharias Moussaoui au facut apel la decizia condamnarii (sentintei) pronuntate de catre Tribunalul Statului Virgina (Alexandria), insa pe 5 ianuarie 2010, Curtea de Apel Federala SUA i-a confirmat acestuia pedeapsa la inchisoare pe viata "reala", incompresibila, fara posibilitatea eliberarii conditionate in timpul vietii! (A se vedea si articolul autorului pe aceasta tematica: "Condamnat la inchisoare pe viata": http://www.necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42413-condamnat-la-inchisoare-pe-viata.html)

In vara anului 2011,  la implinirea unui deceniu de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, am facut o serie investigatii  in SUA legate de aceste evenimente si prin intermediul unori teroristi ("validati"de catre Al Qaida!),  incarcerati in inchisorile franceze cu care am reusit sa comunic sub o forma sau alta (a se vedea si ciclul de articole al autorului : "Bilantul unui deceniu de terorism si antiterorism american":  http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/01/bilantul-unui-deceniu-de-terorism-si.html) am putut intra in contact si cu alti islamisti-extremisti americani, neimplicati in atentatele teroriste din 11 septembrie (A.M, Z.A-NY, P.R-LA, M.M-Philadelphia, D.M-Baltimore), care il cunosteau bine pe Zacharias Moussaoui.

Acestia dispuneau de probe materiale certe (documente scrise, audio si video, fiabile !) care il disculpau pe acesta, in cel putin, acele capete de acuzare, care ar fi putut face din el un martir al atentelor din 11 septembrie 2011.

Adica, exact acelea, pentru care el a fost condamnat la inchisoare pe viata,  incompresibila !

Cu alte cuvinte, nu este vorba de a nega faptul ca Zacharias Moussaoui, nu s-ar fi interesat de extremismul-islamist, ca acesta n-ar fi fost un «dusman» al Americii, ci de faptul ca acesta din urma nu a fost selectionat (din motive de "incompetenta" !) pentru indeplinirea unori misiuni teroriste, deci inclusiv, in cele ale atentatelor din 11 septembrie, ceea ce din punct de vedere juridic conduce la o eroare judiciara !

Cu alte cuvinte, ceea ce ar permite revizuirea procesului sau dupa anularea sentintei la care acesta a fost condamnat.

 

PREAMBUL

 

Personaj “legendar”, un simbol al raului, «dusman» de moarte al Americii si erou ridicat la rangul de «Sfant» al Islamului, francezul de origine marocana Zacharias Moussaoui in varsta de 37 de ani (in timpul procesului sau din 2005, astazi in varsata de 45 de ani) a fost si este primul (dar si singurul !) condamnat pentru atentetele comise de gruparea terorista Al–Qaïda, pe 11 septembrie 2001 la N.Y., Washington si in Pensilvania, care au facut aproape 3000 de victime, uriase pagube materiale, dar inainte de toate au dat «o lovitura de gratie» superputerii SUA, simbolizata  prin celebra Statuie a Libertatii, primit cu «ceva» timp in urma, sub forma de cadou, tot de la francezi ! (A se vedea si ciclul de articole al autorului consacrat atentatelor din 11 septembrie 2011: "Bilantul unui deceniu de terorism si antiterorism american": http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/01/bilantul-unui-deceniu-de-terorism-si.html)   

Considerat «responsabil» de cele intimplate si ulterior, posibil pilot al celui de-al 5-lea avion, care urma sa efectueze o «aterizare fortata» pe Casa Alba, el a fost arestat cateva saptamini inainte de atentate, pe 16 august 2001, pentru o «ilegalitate» legata de viza sa de sedere in SUA.

Cu mult timp inainte sa fi avut «dreptul» de a se exprima in fata Tribunalului Federal din Alexandria (Virginia, aproape de Washington), in Sala 701, unde 120 de jurati «potentiali» (alesi din 500 de cetateni onorabili de pe listele electorale, care au fost convocati pentru a completa chestionarul prezentat in 49 de pagini !) asteptau ca Judecatoarea Leonie Brinkema sa prezinte «faptele», Moussaoui, ridicindu-se in picioare cu «pumnul lui feroce» indreptat catre avocatii sai, urla in gura mare : «Eu stiu ca deja sunt mort si vreau sa fiu ascultat ! Acesti oameni sunt americani, dusmani ai islamului, ei nu ma reprezinta. Procesul acesta este un circ. Eu vreau sa compar in fata acestui tribunal nu ca francez ci ca musulman si nu accept sa fiu aparat de catre reprezentantii unei natiuni de homosexuali! Eu sunt Al-Qaïda. Cel mai mare dusman al vostru care ati avut vreodata ! Blestemati sa fiti ! Blestemata sa fie America voastra» !

 

APROFUNDAREA DOSARULUI

 

Aparut pentru prima oara in «public» pe 22 aprile 2005 (in fata celor 18 jurati, 10 barbati si 6 femei, 12 « titulari» si 6 «rezerve», alesi prin tragere la sorti din cei 120 de "cetateni onorabili"), el se autoacuza si recunostea cele 6 capete de acuzare care îi erau reprosate (din care 4 erau sanctionate cu Pedeapsa Capitala, dorind «sincer» sa devina un martir al Islamului, in numele lui Allah !):

  1. Conspiratie in vederea realizarii (comiterii) unui act terorist international (Conspiracy to Commit Acts of Terrorism Transcending National Boundaries), pedepsita cu moartea.
  2.  Conspiratie in vederea realizarii (comiterii) a unei piraterii aeriene (Conspiracy to Commit Aircraft Piracy), pedepsita cu moartea.
  3. Conspiratie in vederea distrugerii de avioane (Conspiracy to Destroy Aircraft), pedepsita cu moartea.
  4. Conspiratie in vederea utilizarii armelor de distrugere in masa (Conspiracy to Use Weapons of Mass Destruction), pedepsita cu moartea.
  5. Conspiratie in vederea uciderii (asasinarii) salariatilor Administratiei Americane (Conspiracy to Murder United States Employees), pedepsita cu inchisoare pe viata.
  6. Conspiratie in vederea distrugerii de bunuri materiale (Conspiracy to Destroy Property), pedepsita cu inchisoare pe viata.

In ciuda faptului ca Zacharias Moussaoui isi nega nationalitatea (cetatenia) sa franceza (de fapt, singura pe care o avea, fiind un «imigrant» de a doua generatie in Franta) in ciuda insultelor adresate tribunalului si indirect judecatoarei Leonie Brinkema dar si aparatorilor sai Gerald Zerkin, un renumit avocat abolitionist (pe care il «considera» membru KKK-Ku Klux Klan) si Alan Yamamoto de origine asiatica (pe care «asociaza» cu "la geisha Yamamoto") purtatoarea de cuvant, adjunctul Ministrului Afacerilor Externe francez, Denis Simmoneanu, i-a asigurat mama acestuia, Mme EL-Wafi, ca Guvernul Francez, nu-i va «abandona » fiul ei in «ghearele» Justitiei Americane.

In ale carora, fara dar si poate, el risca pedeapsa cu moartea.

In care condamnarea lui la Pedeapsa Capitala, este doar o «formalitate» juridica !

In fond, acuzarea se baza pe «autoacuzarea» lui Moussaoui, redactata de catre autoritatile competente sub forma de procese verbale in timpul interogatoriilor, in care depozitia agentului Harry Samit, martor « cheie » era capitala, avand in vedere faptul ca fiind el cel care pe 16 august l-a arestat si «i-a smuls» acestuia primele marturii, in care inculpatul isi recunoaste «faptele» (care ?!), cum ca in calitatea sa de membru «titular» al gruparii teroriste Al-Qaïda, era la curent cu planul «atacului» tarii «Jandarmilor lumii»!

Ca ar fi fost in contact cu Ramzi Ben Al-Shaiba, unul din organizatorii atentatelor si ca ar fi stiut ca Mohamed Atta va avea «un rol» important in desfasurarea planului!
In plus, acesta mentiona, («fara sa fie intrebat, sic !») ca el ar fi fost desemnat alaturi de Richard Reid, supranumit "shoebomber" sa piloteze avionul (al 5-lea), care urma sa se «inghesuie» pe « usa pricipala» in Casa Alba !

Din consemnarile lui Samit putem citi ca «Moussaoui este un musulman extrem de religios care isi dorea sa urmeze cursuri de pilotaj pe Boeing 747-400 in simulator » si care poseda doua cutite cu scopul de  "a ucide civili", asa cum «rezulta» din marturia colocatarului sau !

Tot acest «colocatar» (daca exista ?!) afirmase ca Patronul «cel mare» il trimisese in Pakistan si Malaezia pentru «studii aprofundate» ale Coranului, in sensul evident rau al axei valorilor morale !

Acuzatia era sustinuta cu «convingere» si de catre Michael Rollince, fostul sef al DTI (Departamentul de Terorism International) din cadrul FBI, care precizase ca amenintarea terorista ar fi existat in vara lui 2001, asa cum agentii departamentului sau l-ar fi prevenit, numai ca legatura cu francezul nu ar fi fost inca «stabilita» desi "Raportul Phoenix", pe care nu l-ar fi primit (sau «at fi fost pierdut fortat de imprejurari»?!), ar fi mentionat ca in iulie 2001, Oussama Ben Laden ar fi fost in cautarea unor «studenti elitisti», martiri «innascuti», care sa se «specializeze» in «arta pilotajului» in scolile americane, pentru ca ulterior sa-si poata «servi» Patria (care?) cu «cinste» si «demnitate», in numele lui Allah !

Un alt politist, Agentul Aaron Zebley, tot de la FBI, care ar fi ajuns la acelasi «rezultat» (care ?!) pe alte «cai», era ferm convins ca "descompunerea" lui Zacharias Moussaoui, in «piese detasate» in vara anului 2001, ar fi permis arestarea piratilor aerului si evitarea catastrofei care s-a abatut asupra tarii (« militienilor lumii »)!

Nedispunind insa de «piese de schimb», proiectul sau a esuat !

Din contra, in ciuda refuzului categoric al lui Moussaoui, apararea, in special avocatii Edward MacMahon si Gerald Zerkin (SUA), respectiv François Roux (Franta), autorul celebrei lucrari «Starea de Legitima Revolta», un fidel «discipol» si admirator al maestrului-penalist Jean-Jacques Felice (cel care obtinuse eliberarea lui Lucien Léger, dupa 64 de ani de detentie, a se vedea si articolul autorului "Eliberarea celui mai vechi detinut in Franta si Europa": http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2009/03/eliberarea-celui-mai-vechi-detinut-in.html), in fata a cca 500 de rude (sau apropiati) ale victimelor atentatelor din 11 septembrie, sugerau (indirect) aproape timp de 3 luni cat a durat procesul, ca Moussaoui nu are nici o legatura cu cele ce i se reproseaza.

Ca, a-l condamna la moarte, ar fi o mare gresala din partea Administratiei Americane, o adevarata eroare judiciara, care ar putea «alimenta» cu ura si mai mult cercurile islamiste, teroriste.

In fond si la urma urmei, tribunalul, «instalat» in pielea unui Sarpe cu doua Capete, «infometat», nici nu era interesat la proces decat de cele doua evenimente «echiprobabile» (din punct de vedere matematic), ale unui proces probabilistic, la aruncarea unei monede : «stema» (condamnat la moarte !) sau «banul» (condamnat la inchisoare pe viata, incpompresibila!), care corespundeau «riguros» celor doua capte ale balaurului jurisdictiei americane.

Restul era doar un detaliu.

O adevarata formalitate.

Cu toate ca expertii psihologi, de pe linga tribunal, in special Xavier Amador, in nenumarate randuri au incercat sa puna in evidenta, dezechilibrul mental al lui Moussaoui, considerat un schizofrenic, suferind de paranoie «in stare avansata».

Si cu atat mai mult cu cat, britanicul Richard Reid, un fanatic al islamului «denaturat», care era la curent cu atentatele din 11 septembrie si care incerca pe 22 decembrie 2001 sa arunce in aer avionul care facea cursa Paris-Miami (cu explozivul stocat in talpile bocancilor sai !) arestat si condamnat la inchisoare pe viata in ianuarie 2003, sustinea cu fermitate ca Moussaoui minte, ca acesta n-ar fi  un musulman «adevarat», ca nimeni dintre cei care erau la curent cu planul atacului nu ar fi avut incredere in el, «teoria» fiind confirmata si de catre alti reprezentanti «de frunte» si «demni de incredere» al organizatiei teroriste Al-Qaïda, de mult timp in detentie, ca Sayf Al Adi, un responsabil al comisiei militare al Organizatiei «sfinte», care declara «sub prestare de juramant» ca participarea francezului la atentatele din 11 septembrie nu a fost stabilita niciodata !

Mai mult, Mustafa Al Haoussaoui, care «sponsoriza» biletele de avion ai piratilor nu ar fi dispus de nicio «factura» emisa pe numele lui !

Un alt membru «de incredere» al gruparii, Khaled Cheikh Mohammed, implicat in atentatele teroriste din august 1998 contra Ambasadelor Statelor Unite din Nairobi si Dar es Salaam, respectiv, creierul atacului asupra contra-torpilei americane «USS Cole» in 2000 in portul Aden, mentiona in declaratia sa data FBI-ului ca Moussaoui il suna zilnic pe vremea cand el «se afla la specializare» in Malaezia, incalcand astfel regulile stricte de securitate impuse de catre sefii Organizatiei teroriste, motiv pentru care s-ar fi pus chiar problema inlaturarii acestuia din organizatie. 

Iar Riduan Isamuddin, cunoscut sub numele de cod "Hambali" care dirija«Jemaah Islamiah» un grup terorist asiatic apropiat de Al Qaïda, acuza Moussaoui ca "nu ar fi fiabil"  si ca "ar fi lipsit de  caracter".

Ca ar fi fost «bantuit» de teorii si idei irealizabile, printre care si visul sau suprem de a «forta» cu orice pret intrarea principala a Casei Albe, cu un avion Boeing.

Pana la urma, pentru a se debarasa de el, Hambali «i-ar fi oferit» un bilet pentru Europa Occidentala, cu scopul de a-l indeparta de Malaezia.

In sfarsit, dupa 17 ore de deliberare, Juriul Popular format din cei 12 jurati de la Tribunalul din Alexandria a ajuns la concluzia ca Zacharias Moussaoui ar fi dus in eroare autoritatile americane dupa arestarea lui, pe data de 16 august 2001, intocmai pentru ca atentatele din 11 septembrie 2001 sa poata fi realizate in conditii optime de siguranta.

In felul acesta el s-ar face indirect responsabil de cele aproape 3000 de victime ale atentatelor.

Cu alte cuvinte, condamnarea lui la Pedeapsa Capitala era posibila, avand in vedere faptul ca daca dupa arestarea lui, Moussaoui, daca ar fi "vorbit", tragedia nationala americana ar fi putut fi evitata !

Imediat dupa «punera» problemei, Secretarul General al Consiliul Europei, Terry Davis, a «amenintat» Administratia Americana, ca o asemenea sentinta ar pune «in pericol» relatiile diplomatice dintre cele doua puteri, pe de o parte, avand in vedere faptul ca indoielile in cazul Dosarului Moussaoui erau «persistente», cum creierul presupus al atentatelor, Khalid Cheikh Mohammed si un alt organizator presupus, Ramzi Ben Al-Shaiba, sunt detinuti in secret in Statele Unite, fara ca administratia Bush sa fi pus problema unui proces al lor.

Aici putem mentiona si faptul ca in ceea ce il priveste pe Khalid Cheikh Mohammed, inginer mecanic de profesie, ar exista documente descoperite in vara anului trecut (iulie, 2013), conform carora acesta ar fi fost detinut intr-o inchisoare "secreta" din Romania (Bucuresti) pana in 2006, cand  ar fi  fost tranferat la Guantanamo.

Pe de alta parte, ar trebui evitat cu orice pret ca pentru crime de sange, raspunsul Justitiei sa fie tot «sangeros».

In ciuda celor solicitate de catre Consiliul Europei de la Strasbourg purtatorul de cuvant al Casei Albe, Scott McClellan, «se felicita» pentru o eventuala condamnare la moarte a lui Zacharias Moussaoui.

In egala masura, la Londra, rudele si apropiatii victimelor atentatelor de la 11 septembrie ar fi «simtit» momentul razbunarii, printre care si Betty Hilton, al carei ginere Robin Larkie a fost victima atentelor asupra World Trade Center-ului.

Sau Patricia Bingley, peste al carui baiat s-a prabusit unul dintre turnuri.

In sfarsit, dupa un proces care a durat aproape trei luni, juriul compus din 9 barbati si 3 femei, dupa 41 de ore de «cugetare», au hotarat ca Moussaoui nu ar merita  injectia letala.

Fiind astfel condamnat la inchisoare pe viata, el devine primul si singurul condamnat in Statele Unite pentru atentatele din 11 septembrie 2001 !

Verdictul a fost citit simultan de catre judecatoarea Leonie Brinkema in sala de audiente si de catre purtatorul de cuvant al Tribunalului din Alexandria, Edward Adams, aflat in exterior, in fata camerelor de televiziune.

Reactiile celor care au asistat la proces sau au urmarit procesul prin intermediul presei si televiziunii au fost foarte variate.

Noua dintre jurati ar fi estimat ca problemele familiale pe care le-a intampinat Moussaoui, precum si copilaria sa dificila ar fi avut un rol important in alegerea «caii» fara intoarcere in care acesta s-ar fi angajat, sau mai bine spus, si-ar fi dorit sa se angajeze !

Nascut la 31 mai 1968 la Saint Jean de Luz (Pyrénées Atlantiques, Franta), parintii lui Zacharis Moussaoui, Aïcha Moussaoui si Amar Ben Mahdi Sarhaoui, amandoi nascuti in Maroc, divorteaza in 1980, tatal parasind Narbone (Departamentul Aude, Regiunea administrativa Languedoc-Roussillon, sudul Frantei) unde locuieste cu familia, nedand ulterior niciun semn de viata, lasand copii (doi baieti si o fata) in grija mamei.
Profesorii lui isi amintesc de el ca un baiat «deosebit», de caracter, obtinand diploma de BAC Pro (Bacalaureat "Profesional", ceva mai slab cotat decat cel "General" cu filierele: Stiintific, Economic si Social, respectiv, Literar) in 1988 in specialitatea «sisteme mecanice automate» la Liceul Victor Hugo din Narbonne, iar ulterior cea de BTS (Brevet de Tehnician Superior, invatamant super de scurta durata, echivalentul unei scoli postliceale) in specialitatea «tehnico-comerciala», in 1990 la Liceul Agronomic din Perpignan (Departamentul Pyrénées-Orientales). 
Anul urmator obtine si un DEUG (Diploma de Studii Universitare Generale, Bac+2 ani de studii universiare scurte) in«administratie economica si sociala» la Universitatea «Paul Vallery» din Montpellier (Departamenbtul Hérault), iar ulterior isi continua studiile la Universitatea din Perpignan, in anul doi al sectiei de LEA (Limbi Straine Aplicate).

La sfarsitul anului 1991 dispare din «colimator» si se stabileste la Londra, unde incepe sa frecventeze grupurile islamiste extremiste si organizatiile islamiste teroriste, pentru ca in 1998 sa «reapara» in «cantonamentele» (tabere de antrenament!) ale retelei Al-Qaïda finantate de catre  Oussama Ben Laden in Afganistan, iar din 1999 sa fie "trecut" pe listele Serviciul Francez de Contraspionaj cu mentiunea : «Atasat al Djihad-ului islamist ».
Conform actelor (documentelelor) de acuzare (din dosar), el soseste in Statele Unite in februarie 2001, inscriindu-se in Scoala de Pilotaj din Oklahoma, unde nimeni nu se gandeste ca in tanarul "respectuos si politicos" se “ascunde” un potential "terrorist", capabil sa ucida  fara mila si sa "distruga lumea daca este nevoie", in numele lui Allah.
Lipsit de talent, nici dupa 57 de ore de zbor nu va fi capabil sa zboare singur, astfel incat incepand din 13 august 2001 pleaca in Minnesota pentru a urma un program de simulare de zbor cu Boeing 747-400 la Scoala «Pan American International Flight Academy» din Eagan, unde este si arestat de catre Agentul H. Samit in noaptea dintre 16 spre 17 august, aflat in posesia unor acte "false" (de fapt, expirate, de cateva saptamini, datorita expirarii vizei sale de sedere in SUA).

Considerat cel de-al 20-lea pirat al aerului in atentatele din 11 septembrie (ceilalti 19 pierind toti in atentate!),Zacharias Moussaoui pledeaza «vinovat» pe 22 aprilie in 2005  in privinta celor 6 capete de acuzare, dintre care patru erau deja compatibile cu pedeapsa capitala.

Parasind sala de judecata el a exclamat, uitandu-se catre Judecatoarea Leonie Brinkema : «America, tu ai pierdut, eu am castigat», care la randul ei a «apucat» totusi sa-i raspunda, jubiland, cu un citat din versurile poetului T. S. Eliot «A fi martir, inseamna a putrezi putin. Veti muri gemand», fiind ferm convinsa ca Dosarul Moussaoui are foarte multe zone de «umbra» si ca adevarul este departe de fi fost elucidat, deci cunoscut, in timpul procesului. 

Pascal Clement, pe atunci, Ministrul Francez de Justitie, «ia cunostinta» de verdict si mentioneaza autoritatilor judiciare americane competente intr-un document ca Ambasada Franceza din Washington ofera protectie consulara lui Zacharias Moussaoui, remarcand si faptul ca sunt «indeplinite» toate conditiile pentru extradarea lui catre Franta !

De-altfel, in acest document, fostul Ministru francez al Justitiei, face apel la Conventia de la Strasbourg  din 21 martie 1983 referitor la transferul condamnatilor in tarile lor de origine, pentru executarea pedepsei la care acestia au fost condamnati in strainatate. 

Rudolph Giuliani, fostul Primar General al metropolei New York-eze se declara «deceptionat» de verdictul pronuntat de juriu si considera ca nu prea are motive sa fie «mandru» de sistemul juridic american, fiind convins ca Moussaoui, contrar asteptarilor, va deveni un simbol al justitiei americane!

George W. Bush, fara sa-si «exprime» deceptia, cu cateva minute dupa pronuntarea sentintei, remarca : «Raul nu va avea ultimul cuvant. Cauza noastra este justa si rezultatul cert! Procesul Zacharias Moussaoui este doar inceputul succesului noastru impotriva terorismului !»

Paul McNully, Ministrul Justitiei remarca : «Juriul s-a exprimat si noi respectam decizia lui», precizand ca Moussaoui urmeaza sa fie transferat in Inchisoarea de Inalta (Maxima) Securitate (Siguranta) din Florenta (Colorado, vestul SUA) supranumita si «Alcatrazul Stancosilor» unde urmeaza sa fie mentinut in izolare pana la sfarsitul zilelor sale !

Pentru familiile victimelor era sfarsitul unui calvar dar si a unui cosmar care dura de ani de zile.

Unii s-au aratat «multumiti» de verdict, altii « reclamau » pedeapsa cu moartea !

Pentru Abraham Scott, care si-a pierdut sotia in atentatul de la Pentagon, Carrie Lemack, mama careia se afla la bordul unui avion care a lovit din plin unul din turnurile World Trade Center, respectiv,  Rosemary Dillard, care isi perduse sotul, ideea ca Moussaoui «va putrezi» in inchisoare parea mai « excitanta » decit executia lui !

Lorie Van Auken, care si-a pierdut sotul in atentate, fiind si mai «intelegatoare», considera ca Pedeapsa Capitala ar trebui «rezervata» cel mult, numai celor care ei insisi comanditeaza sau comit crime oribile.

Dar lui Moussaoui nu i se poate reprosa asa ceva. 

Don Goodrich, Presedintele Asociatiei Victimelor Atentatelor de la 11 Septembrie 2001, ca si Charles Wolf, a carui sotie a decedat si ea in atentate, admit ca « solutia » gasita de juriu este o solutie «convenabila», o solutie de compromis intre pedeapsa cu moartea si o detentie de o durata mai scurta, avand in vedere zonele « sumbre » ale Dosarului !

In schimb, David Beamber, tatal unui pasager al zborului United 93 care s-a prabusit in Pensilvania a fost foarte nemultumit, neavand sansa sa-si vada fiul sarbatorind cei 33 de ani ai sai.

 

COMENTARIUL AUTORULUI

 

Fiind primul proces consacrat atentatelor din 11 septembrie, el a fost din pacate, unul manipulat !

Fara scrupule si pe buna dreptate.

Pe de o parte, de catre mijloacele mass-media, exprimand opinia publica (generala) si in special ai celor care au suferit din cauza atentatelor  dar au scapat cu viata, iar pe de alta parte,  de catre cei care le-au trait  in "direct", ca rude, prieteni sau apropiati ai celor care au suferit si, le-au cazut si victime lor.

De-altfel, acel "Sarpe cu doua Capete" care s-a instalat la «capataiul» Completului de Judecata (Curtii cu Jurati) in Procesul Moussaoui, nici nu se «interesa» de detalii in mod deosebit.

Asa cum Moussaoui remarca inca de la inceput, procesul lui a fost un circ, iar verdictul lui era cunoscut, cu mult inainte de deschiderea acestuia.

Asa ca, acel «cadou» pe care îi rezerva Sarpele, injectia letala, parea inevitabil.

Desi zarul «aruncat» de catre Tribunalul din Alexandria avea sase fete, fiecare corespunzand unui cap de acuzare, el era un zar «trucat», nu de justitie, ci de catre opinia publica si ancheta insasi!

Astfel, la aruncarea zarului, cele 6 « eventualitati » ale sale, probabilistic vorbind, nu puteau conduce decat la realizarea a doua evenimente echiprobabile, pe care «Sarpele» le putea prounuta!

Care erau,  fie: «pedeapsa cu moartea», fie: «inchisoare pe viata (incompresibila)» !

«Din pacate» insa pentru cei care credeau ca vor admira «o crima legalizata», uitandu-se cum sarpele isi inghite prada, zarul a «ricosat» in directia capului mai infometat, care era pregatit sa-l « digere » mai tarziu !

Adica, asa cum Avocata Kristin Breitweiser, implicat direct in atentate, prin pierderea sotului ei, a remarcat corect si careia îi multumesc si pe aceasta cale, pentre informatiile primite, «elementele din Dosarul lui Moussaoui nu erau suficient de tari» pentru a-l trimite la moarte !

Dansa impartaseste din acest punct de vedere convingerile mele, ca exista o serie de alte persoane care stiau mult mai mult despre atentate decit Moussaoui, care nu au fost nici macar anchetate si cu atat mai mult, nu vor fi judecate, probabil, niciodata.

Este suficient sa ne «cataram» pe Scara Fahrenheit si sa ne documentam cu materialele «stocate» intre treptele 9-11, asa cum ne-a invatat Michael Moore !

Totul este sa ne putem mentine echilibrul, si sa nu avem «rau de inaltime».

Punctul lui de vedere este impartasit si de catre Marilyn Rosenthal, care si-a pierdut si ea sotul in atentate si care declarase ca se simte «usurata si recunoscatoare Sarpelui» pentru decizia «corecta» pe care a luat-o. 

Insa, este ferm convinsa ca «procesul lui Moussaoui a fost o mascarada, iar el un tap ispasitor, neavand, din pacate, nimic de a face cu atentatele din 11 septembrie »!

Intr-adevar, Procesul Moussaoui a fost primul si este unicul proces in Statele Unite care a fost consacrat atentatelor din 11 septembrie 2001, considerate actele cele mai criminale, sangeroase si barbare din intreaga istorie a lor.

Wiliam Boyvers, cercetator stiintific la Universitatea din Albany (Statul New York) a realizat un studiu aprofundat pe 353 de cazuri de condamnari la moarte, estimand ca deliberarile erau mult mai lungi decat in cazul procesului lui Moussaoui.

In majoritatea cazurilor, juriul ajungea la decizia in primele patru ore, insa nu putine au fost cazurile in care decizia finala a fost luata in cateva zile, sau chiar intr-o saptamana, cum s-a mai intamplat in acelasi Tribunal Federal din Alexandria, unde s-a judecat Dosarul Moussaoui si in care verdictul a fost dat dupa 41 de ore!

Asa cum ne-a precizat David Bruck: «Nu exista nici o explicatie». Poate ca "au fost in dezacord"  sau poate "au fost mult prea metodici"! (Oare?!)

Juratii care poseda in general un nivel ridicat de pregatire scolara, inainte de verdict, trebuie sa completeze un formular complex in 42 de pagini, certificand astfel ca au analizat toate elementele dosarului, atat documentele acuzatoare cat si cele in favoarea inculpatului, in cele mai mici detalii.

In Dosarul Moussaoui, acuzarea prezenta 10 circumstante agravante iar apararea 23 de circumstante atenuante.

Pentru fiecare, juriul trebuia sa indice pozitiile membrilor sai fata de fiecare circumstanta, atat cele agravante cit si cele atenuante.

Pentru condamnarea la moarte al francezului Zacharias Moussaoui, toti membri juriului trebuiau sa ia aceasi decizie:  condamnarea la moarte !

Judecatoarea le-a atras insa atentia ca in absenta unanimitatii, Pedeapsa Capitala va fi automat comutata in pedeapsa cu inchisoarea pe viata, ceea ce s-a si intamplat.

Evident, cum Sarpele nu avea decat doua capete.

Iata deci de unde "provine" de fapt condamnarea la inchisoarea pe viata (incompresibila) a lui Zacharias Moussaoui.

In incheiere, remarcam ca fiecare din cele 6 eventualitati ale zarului se terminau cu aceasi propozitie : «Deci ati fost implicat in atentat» !

In acest fel, Sarpele era sigur ca Moussaoui nu va ramine «nemancat », mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul !

Dar, ca observatie putem retine cu «pertinenta»  ca a fi un «islamist extremist convins», fidel lui Allah, nu inseamna neaparat comiterea de  atentate teroriste.
Exista si printre noi PRM-isti inraiti, care lupta cu convingere contra iredentismului unguresc si care nu ar putea ucide nicio musca!

Europa «geme» de grupari extremiste de Stanga, de Dreapta, care comit atentate mai mult sau mai putin sangeroase, dar nu toti membrii sai sunt criminali.

A fi la momentul nepotrivit, intr-un loc nepotrivit, nu inseamna neaparat o crima, cum de-altfel nici efectuarea unor ore de zbor intr-o Scoala de Pilotaj abilitata, nu ne permite sa deducem, ca cel in cauza, intr-o zi va efectua o «aterizare fortata» pe o cladire-simbol a unei natiuni, apartinand chiar si «Jandarmilor lumii » !

In consecinta, din ceea ce stim noi la aceasta ora, este sigur ca Zacharias Moussaoui a fost un simpatizant al Djihad-ului Islamist !

Este cert si faptul ca si-a dorit sa devina pilot.

Este posibil sa fi stiut ceva si de atentate, dar este foarte putin probabil sa fi cunoscut detalii, amanunte !

Si foarte putin probabil sa fi fost ales al 20-lea kamikaze care sa aterizeze pe Casa Alba, asa cum am mentionat mai sus !

Deci nu exista nicio dovada «directa» a faptului ca acesta ar fi fost implicat direct sau indirect in atentatele din 11 septembrie 2001 si nici ca ar fi fost un criminal potential care atenta la siguranta nationala a SUA!

«Fidel» lui Allah, Islamului (care nu instiga nici mai mult nici mai putin la crima decat Crestinismul !), schizofrenic, paranoiac, megaloman, dar mai ales naiv, era ferm convins ca acuzandu-se, va fi condamnat fara dar si poate la moarte, devenind astfel un «Sfant», un simbol al luptei Islamului, contra «Jandarmilor Lumii» care taie si spanzura dupa voia ei in lumea larga»!

Din fericire insa, Juriul Popular a inteles mesajul lui, salvandu-i capul.

Un gest nobil, uman, din partea celor care s-au indoit de veridicitatea celor sase capete de acuzare, «inscrise» ca «eventualitati» pe fetele «trucate» ale zarului  aflat la dispozitia Sarpelui!

La sfarsitul procesului, Moussaoui, vazand ca zarul «ricoseaza», a incercat sa-si modifice depozitia sa.

Probabil pentru ca pedeapsa de "inchisoarea pe viata" ar putea fi "cotata" de catre Allah si de catre Islamul extremist «mai prost» decat cea de "condamnare la moarte" !

Actualmente Zacharias Moussaoui, este «departe de lumea dezlantuita» intr-o «fortareata din stancosi» americani («Alcatrazul» din muntii stancosi »), unde Ministrul American de Justitie al Statului Colorado «l-a orientat» !

Este vorba de inchisoarea religioasa Lawtey, care gazduieste condamnati cu convingeri religioase extremiste, apartinand a 28 de religii diferite si in care detinutilor li se propune si o formatiune (pregatire) profesionala ! (Care nu stiu la ce-i mai serveste, pentru ca in conditiile actuale, el este sificient de "diplomat" si oricum nu ar mai  mai avea ocazia sa profezeze!)

Fiind singurul centru de detentie de aceasta natura, cu un procent de recidiva la cca 47% fata de procentajele nationale din inchisorile clasice), inca doua noi centre similare isi asteapta dechideera portilor lor, altor convinsi ca «terorismul si atentatele sunt conditie sine qua non (necesara si suficienta) pentru schimbarea lumii» !

Din fundul celulei sale de 9m2, in spatele unui grilaj care seamana mai mult cu usile custilor «personalitatilor» din Gradinile Zoo, Moussaoui «trezit» la realitate, din somnul lui de Simbol, «abandonat» de catre Allah, isi clameaza nevinovatia si cere redeschiderea procesului sau.

Sau, in cazul cel mai rau, transferul lui intr-o inchisoare din Franta (ccea ce ar fi deja o victorie!), asa cum Ministrul Francez al Justitiei "a sugerat" indirect autoritatilor americane competente.

Si asta pentru ca asa cum judecatoarea Leonie Brinkema i-a facut sa inteleaga: "A fi martir, inseama a putrezi putin cu timpul"!

In ceea ce priveste adevarul despre rolul pe care el ar fi jucat in atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, nici nu este important, pentru ca el nu ar fi decat un adevar «relativ» pe Scara Fehrenheit si asa cum "rezulta" din Principiul lui Camus (Albert Camus, Premiul Nobel, 1957), unul misterios si usor de pierdut, care ar trebui recucerit mereu".


NOTA AUTORULUI


Zacharias Moussaoui, a fost condamnat pe 3 mai 2006 la recluziune criminala pe viata, fara posibilitatea unei eventuale eliberari anticipate conditionata sub control judiciar, pentru complicitatea sa la atentalele din 11 septembrie 2001 in SUA.

Luni, pe 8 mai 2006, intr-o scrisoare detaliata el revine asupra depozitiei sale facuta Judecatoarei Leonie Brinkema, in care se disculpa de tot ceea ce i se reproseaza legat de aceste evenimente.

Din 13 mai 2006, el isi executa pedeapsa cu Numarul Matricol 51427-054 la Inchisoarea (de Maxima Siguranta) ADX Florence (United States Penitentiary Administrative Maximum Facility Florence), in Colorado, SUA.

Fiind izolat de restul detinutilor (majoritatea condamnati tot pentru atentate si acte de terorism), este incarcerat intr-o celula de 9m2, 23 de ore din 24.

In ciuda faptului ca pe 29 mai 2006, un mesaj a lui Oussama Ben Laden, considerat autentic de catre autoritatile americane, infirma cele sase capete de acuzare cu care acesta a fost inculpat, el ramane inchis fara ca vreodata procesul sau sa poata fi revizuit, in SUA. (A se vedea si articolul autorului : "Revizuirea condamnarilor in PJP":  http://www.necenzuratmm.ro/justitie/42444-revizuirea-condamnarilor-penale-in-jurisdictia-franceza.html)

Neavand dreptul la vizita, el dispune de un televizor alb-negru cu o diagonala de 13 inci, care nu difuzeaza decat programme socio-educative.

In cursul lunii ianuarie 2008 avocatii lui Zacharias Moussaoui au facut apel la decizia condamnarii (sentintei) pronuntate de catre Tribunalul Statului Virgina (Alexandria), insa pe 5 ianuarie 2010, Curtea de Apel Americana (Federala) i-a confirmat acestuia pedeapsa la inchisoare pe viata "reala", incompresibila! (A se vedea pentru detalii si articolul autoriului consacrat acestei tematici: "Condamnat la inchisoare pe viata": http://www.necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42413-condamnat-la-inchisoare-pe-viata.html)   

Din informatiile neoficiale pe care le detin, un avocat francez (al carui nume nu-l pot mentiona din motive de securitate), sprijinit si de catre autoritatile franceze (avand in vedere si informatiile mele mentionate mai sus), a inceput in 2011 un demers prin care sa solicite autoritatilor judiciare americane din Colorado, transferul lui Zacharias Moussaoui intr-o inchisoare de maxima siguranta, in Franta, foarte probabil, la Centrul Penitenciar Baumettes (Marsilia, sectorul 9) sau la celebra inchisoarea Fresnes (aria urbana pariziana), care impreuna cu cele de la Fleury-Mérogis si La Santé (Paris, sectorul 14) este cea mai renumita din regiune.

Subliniez aici faptul ca, Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy este cel care a contribuit si la eliberarea lui Ingrid Betancourt, om politic francez de origine columbiana, pe 2 iulie 2008, cu inca 14 ostatici detinuti de catre FARC (Fortele Armate Revolutionare Columbiene, organizatie comunista), din 23 februarie 2002, respectiv, la eliberarea lui Florence Cassez, in 2012 (A se vedea si articolul: "Esta libre pero no es inocente": http://www.necenzuratmm.ro/ancheta-necenzurata/42536-esta-libre-pero-no-es-inocente.html) si n-ar fi exclus ca acesta sa fie prezent la alegerile prezidentiale din 2017, pe care sa si le castige (avand in vedere situatia social-politica si economica de stanga deloc populara), dupa care sa se "investeasca" sub o forma sau alta si in Dosarul lui Zacharias Moussaoui, ca un fidel admirator prieten ai "Jandarmilor lumii".

In momentul de fata, autoritatile franceze sunt in negocieri cu diferite administratii straine pentru repatrierea din strainatate a 21 de detinuti francezi, in centrele nationale de detentie, iar in ultimul deceniu numarul celor repatriati a fost de 67.

In cazul in care transferul lui Zacharias Moussaoui intr-un Centru Penitenciar (Centru de Detentie, Inchisoare de Maxima Siguranta) in Franta va fi acceptat de catre autoritatile americane, conform Codului Penal de Procedura francez el va fa liberabil in functie de perioada de siguranta, cu care va fi «omologata» sentinta Tribunalului din Alexandria.

In general, in majoritatea crimelor comise aceasta perioada maxima aplicata de catre jurisdictia franceza este de 22 de ani, dar poate ajunge in cazuri extrem de grave si foarte rar si la 30 de ani, cum este cazul lui Yvan Colonna, pentru asasinarea in 1998 al Prefectului de Corsica,  Claude Erignac. 

Condamnarea lui la recluziune criminala pe viata cu 30 de ani de perioada de siguranta nu a fost pronuntata de catre un Juriu Popular format din 3 magistrati si 9 "simpli" cetateni ai Republicii alesi de pe listele electorale cum se procedeaza de regula, ci din 12 magistrati, procedura utilizata doar in cazul atentatelor, respectiv, al terorismului. 
Din fericire (pentru ca eu nu cred in vinovatia lui!), aceasta sentinta a fost anulata de catre Curtea de Casatie, Colonna urmand sa fie rejudecat in acest dosar (a se vedea si articolul autorului:  http://dossiers-criminels.blogspot.com/2010/12/affaire-erignac.html).
Cazurile in care recluziunea criminala pe viata este «reala» (adica fara posibilitatea eliberarii conditionate sub control, judiciar in timpul vietii !) sunt si mai rare. 
De cand aceasta pedeapsa a fost introdusa de catre legislatorul francez in 1994, numai in trei cazuri au fost pronuntate asemenea pedepse. 

Este vorba Pierre Bodein si Christian Beaulieu a caror condamnare ramane definitiva in recurs in 2008, respectiv, Michel Fourniret condamnat la aceasi pedeapsa pe 28 mai 2008.

El nu a facut recurs la aceasta condamnare. 

Toti sunt criminali recidivisti in serie. (A se vedea pentru detalii si articolul autorului : «Padurarul din Ardennes»: http://www.necenzuratmm.ro/ancheta-necenzurata/42265-padurarul-din-ardennes.html)

In acest context, este foarte probabil ca Zacharias Moussaoui ar putea fi eliberat conditionat sub control judiciar (sau poate gratiat de catre Presedintele Frantei) «in timp util », astfel incat sa poata inca profita de libertatea atat de pretioasa !

Numai ca aceasta Conventie de la Strasbourg privind transferul detinutilor prevede faptul ca cel condamnat trebuie sa-si execute pedeapsa integral in tara sa de origine, ceea ce nu in toate cazurile este posibil, avand in vedere diferentele considerabile care exista intre codurile penale al tarilor semnatare.  

Din pacate insa, Conventia de transfer ai detinutilor conform Conventiei de la Strasbourg, ridica o  problema in cazul luio Zacharias Moussaoui.

De exemplu, in cazul lui Florence Cassez, aceasta a fost condamnata la 60 de recluziune criminala in Mexic, iar in Franta,  pedeapsa maxima in executare este numai de 30 de ani. 

In concluzie, transferul ei catre Franta nu ar fi fost posibil. (A se vedea pentru detalii si articolul autorului legat de tranferul lui Florence Cassez din Mexic in Franta: "Esta libre, pero no es inocente":  http://necenzuratmm.ro/ancheta-necenzurata/42536-esta-libre-pero-no-es-inocente.html). 
Din contra, in cazul lui Zacharias Moussaoui, acesta fiind condamnat la inchisoare pe viata (pedeapsa existenta si in Franta), singura problema care exista este acea ca, perioada mexima de siguranta in Franta este de 22 de ani, iar in cazuri cu totul exceptionale (atentate la siguranta nationala, terorism, etc.) ea poate ajunge la 30 de ani (perioada maxima de condamnare  in executare).

Cu alte cuvinte, in Franta nu exista inchisoare pe viata incompresibila, fara posibilitatea eliberarii condamnatului in timpul vietii acestuia. 

Cel putin teoretic. (A se vedea pentru detalii si articolul autorului: "Padurarul din Ardennes": http://necenzuratmm.ro/ancheta-necenzurata/42265-padurarul-din-ardennes.html).

In orice caz, atunci cand Curtea cu Jurati (Juriul Popular) decide ca PS (Perioada de Siguranta) sa fie de 30 de ani conform art.221-3,4 din CPF, TAP (Tribunalul Responsabil cu Executarea si Amenajarea Pedepselor)  nu poate reduce (sau sa suspende) PS, decat dupa ce condamnatul a fost incarcerat o perioada de cel putin 20 de ani, iar aceasta decizie nu poate fi pronuntata decat dupa realizarea unei expertize de catre un colegiu de trei medici-experti inscrisi pe lista expertilor agreati de catre Curtea de Casatie, care se vor pronunta asupra starii de periculozitate al condamnatului.

Prin derogare, conform dispozitiilor aliniatului 3 din art.732 al CPPF, TAP se poate pronunta asupra MA (Masurilor de Asistenta) si CJ (Control Judiciar) fara nicio limitare in timp.

Conform primului aliniat al art.720-1-1 din CPPF, mai putin in cazul in care exista un risc ridicat de recidiva, suspendarea PS poate fi ordonata, indiferent de natura pedepsei sau de durata ei, pentru o perioada nedeterminata, in cazul in care condamnatul este atins de o patologie in care este angajat pronosticul sau vital sau starea lui de sanatate este incompatibila pe termen lung cu incarcerarea, mai putin in cazul spitalizarii persoanelor internate in institutii de sanatate specializate pentru bolnavi cu tulburari psihice grave.

Asa cum am mentionat mai sus, Legislatorul francez nu a solicitat insa RCVR (Recluziune Criminala pe Viata Reala sau Incompresibila), decat in trei cazuri, pentru :

1. Pierre Bodein, cunoscut si sub numele de "Pierrot le fou", nascut pe 30 decembrie 1947 la Obernai (Departamentul Bas Rhin, Alsacia).

Cazierul sau judiciar continand sapte condamnari (din care trei de catre Curtea cu Jurati, pentru viol cu violenta), dupa 1969 el traieste alternativ fie in inchisoare, fie in spital psihiatric.

Dupa ce in 1994, pentru infractiunile savarsite, este condamnat la 30 de ani de recluziune criminala (rejudecat in februarie 1996 si sanctionat cu 28 de ani de inchisoare, Curtea de Casatie îi reduce pedeapsa la 20 de ani), el este eliberat din penitenciar (sub control judiciar) pe 14 martie 2004.

Patru luni mai tarziu, el este acuzat de rapirea, violarea si uciderea lui Jeanne-Marie Kegelin, 10 ani, Julie Scharsch, 14 ani si Hedwige Vallée, 38 ani.

Procesul sau se deschide la Strasbourg (Alsacia) pe 11 aprilie 2007, iar pe 4 iulie 2007, Avocatul general al acuzarii, in fata Juriului Popular Bas Rhin, solicita pentru el RCVR.

Este primul condamnat in Franta la inchisoare pe viata, reala (incompresibila).

Rejudecat in apel, pe 2 octombrie 2008, Juriul Popular de la Colmar (Departamentul Haut-Rhin, Alsacia) îi confirma pedeapsa.

2. Christian Beaulieu (nascut in 1951), care dupa mai multe condamnari si agresiuni sexuale comise asupra sase copii intre 1982-1988 este condamnat in 2007 de catre Juriul Popular de la Nevers (Departamentul Nièvre, Regiunea Bourgogne) la RCVR, pentru violarea si uciderea unui copil in varsta de 4 ani.

In apel (Juriul Popular Cher), avand in vedere dosarul sau psihiatric, expertii vor obtine reducerea pedepsei sale, atenuandu-i responsabilitatea, la 30 de ani recluziune criminala.

3. Michel Fourniret, nascut pe 4 aprilie 1942 la Sedan (Departamentul Ardennes, Regiunea Champagne-Ardenne), cunoscut si sub numele de "Padurarul din Ardennes" (A se vedea si  articolul autorului consacrat acestui personaj: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/05/thomas-csinta-jurnalist-de-investigatii.htmlhttp://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/05/padurarul-din-ardennes-partea-ii.html).

Incarcerat  pe 25 martie 1984 pentru o duzina de agresiuni sexuale si viol comis asupra minorilor in regiunea pariziana, el este condamnat pe 26 iunie 1987 de catre Juriul Popular de la Evry (Departamentul Essonne, Reginea pariziana) la sapte ani de inchisoare (din care cinci ani cu executare in penitenciar) si trei ani de "proba" dupa eliberarea lui.

La putin timp dupa eliberara lui conditionata sub control judiciar (in octombrie 1987), se casatoreste cu Monique Olivier (pe care o cunoaste in inchisoare, prin corespondenta) cu care va comite (in complicitate) o alta duzina de violuri si asasinate.

Arestat pe 26 iunie 2003, el este condamnat (in acelasi proces cu sotia sa, Monique Olivier) pe 28 mai 2008 la inchisoare pe viata incompresibila (reala), pentru sapte dintre victimele sale (retinute prin rechizitoriu, dintre care una avand mai putin de 15 ani) de catre Juriul Popular din Charleville-Mézières (Departamentul Ardennes, Regiunea Champagne-Ardenne).

In schimb, RCV  (Inchisoarea pe viata) cu o PS (exceptionala) cuprinsa intre 23-30 de ani (avand in vedere ca 22 de ani este PS maxima prevazuta de lege, in mod normal), au fost acordate mai multor criminali: Monique Olivier, complicele lui Michel Fourniret (Curtea cu Jurati-Ardennes, 2008, 28 de ani) ; Christian Beaulieu (Curtea cu Jurati-Cher, 2008, 30 de ani) ; Denis Waxin (Curtea cu Jurati-Pas de Calais, 2000, 30 de ani, redus la 29 de ani in apel de catre Curtea cu Jurati-Nord in 2003, pentru uciderea mai multor fetite, ceea mai tanara avand 6 ani) ;  Peter Frantz (Curtea cu Jurati-Gironde, 1999, 30 de ani, pentru violarea si asasinarea tinerei germane Lotta Heiter in varsta de 9 ani, aflata in vacanta, in Franta, in 1994) ; Patrick Tissier (Curtea cu Jurati-Pyrénées Orientales (Curtea cu Jurati-Pyrénées Orientales, 1998, 30 de ani, pentru rapirea, violarea si uciderea pe 13 septembrie 1993 la ora 18h00, al Karinei, o fetita de opt ani, la Fitou, nu departe de Perpignan, Departamentul Pyrénées Orientales, Regiunea Languedoc Roussillon, sudul Frantei, corpul careia l-a aruncat intr-un put al unei case abandonate, descoperit zece zile mai tarziu) ; Christian Van Geloven (Curtea cu Jurati-Pyrénées Orientales, 1994, 30 de ani, pentru violarea si uciderea a doi copii in regiunea Perpignan, Departamentul Pyrénées Orientales, Regiunea Languedoc Roussillon) ; Didier Gentil (Curtea cu Jurati-Isère, 1992, 28 de ani, pentru violarea si  uciderea  unui copil de 7 ani in 1988, sub influenta alcoolului) ; Gérard Lebourg (Curtea cu Jurati-Calvados, 1992, 30 de ani, pentru violarea si uciderea unui copil de 10 ani, in 1988) ; Thierry El Borgi si Philippe Siauve, parasutisti (Curtea cu Jurati-Bas Rhin, 1991, 30 de ani, implicati in violarea si uciderea a patru tinere, dintre care una minora).

In sfarsit, acest lucru nu inseamna insa ca cei care sunt condamnati la inchisoare pe viata reala (incompresibila) nu pot fi eliberati in timpul vietii lor, ca in SUA.

Iata, intocmai din acest motiv, transferul lui Zacharias Moussaoui din SUA in Franta, ridica probleme de "incompatibilitate carcerala".

Fara sa mai adaugam si faptul ca odata acesta transferat in Franta, poate fi gratiat de catre Presedintele Republicii sau conform CPP francez, acestuia i se poate revizui condamnarea, avand in vedere probele materiale (mentionate mai sus) care il disculpa in privinta "responsabilitatii" sale privind atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

 

 

 

Articolul cu detalii si imagini pe Investigatie Jurnalistica

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/sarpele-cu-doua-capete.html

Articolul in Ziarul Politia Capitalei (nr.302-305)

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/06/thomas-csinta-ziaul-politia-capitalei_09.html

Articolul in Ziarul Necenzurat

139.%20Sarpele%20cu%20doua%20capete.pdf

A se vedea pentru detalii si articolele autorului

« Bilantul unui deceniu si jumatate de terorism si antiterorism american »

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.com/2014/04/bilantul-terorismului-si.html

Medici teroristi, fideli lui « Allah »

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/medici-teroristi-fideli-lui-allah.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020